BIST 9.882
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,03
HABER /  GÜNCEL

Gökten adeta buz parçaları yağdı!

Mevsimler bu yıl şaşkına çeviriyor. Silifke'de yağan doluyu gören şoke oldu.

Abone ol

Mersin'in Silifke ve Mut ilçelerinde iki saat boyunca etkili olan ve ceviz büyüklüğünde yağan dolu sebze ve meyve bahçelerine zarar verdi.

Silifke Tarım İlçe Müdürü Yusuf Gün, gazetecilere yaptığı açıklamada dolu felaketinin Silifke'nin Atik, Kabasakallı ve Sayağzı Mahalleleri, Narluyu beldesi ile Gülümpaşalı, Hüseyinler, Demircili ve İmamlı köylerinde etkili olduğunu söyledi.

Dolu felaketinden çilek, narenciye, kayısı ve şeftali bahçeleri ile başta olmak üzere açıkta yetişen tüm ürünlere zarar verdiğini ifade eden Gün, meydana gelen hasarın tespit çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Ürünlerine sigorta yaptıran çiftçilerin zararlarının büyük bir bölümünün karşılanacağını vurgulayan Gün, ''Çiftçilerimizi ürünlerine sigorta yaptırmaları yönünde sürekli uyarıyoruz. Hiçbir zaman doğal afet yaşanmaz diye düşünmeyip, ürünlerinizi sigortalatın'' dedi.

Mut ilçesinde de etkili olan dolunun sebze ve meyve bahçelerine zarar verdiği belirtildi. Her iki ilçede sebze ve meyve ekili alanlarda hasar tespiti çalışmalarına başlandığı bildirildi.