BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  POLİTİKA

DSP lideri kaseti hazırlayanları buldu

DSP Genel Başkanı Masum Türker, MHP'yi zor durumda bırakan kaset skandalıyla ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, MHP'deki kaset iddialarına ilişkin, ''Dış güçler birbirleriyle karşı karşıya gelip aynada yüzleşen iki farklı AKP yaratmaya çalışıyorlar. O nedenle şu anda parlamentoda bulunan MHP'nin mensuplarına yönelik kasetleri ortaya çıkartarak, Türkiye'de herkesi iki partili sisteme zorlamaya çalışıyorlar'' dedi.

Türker, Manisa'da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bir karar aşamasında olduğunu ve 12 Haziran'da yapılacak genel seçimin, Türkiye'nin geleceğinin nasıl şekilleneceğini ortaya koyacağını söyledi.

Seçim öncesinde, yabancı servislerin dahi bulaştığı yapıyı değiştirmeye yönelik bazı faaliyetler olduğunu ileri süren Türker, şunları kaydetti:

''Vatandaşımız ya kendi iradesiyle karar alacak ya da yabancı servislerin bile bulaştığı Türkiye'deki yapıyı değiştirmeye yönelik olguların peşinde giderek kararını alacak. Şu anda Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi kasetler konusudur. Biz yaptığımız propaganda da parlamentoda mevcut olan üç partiye ilaveten başka partilerin de olması gerektiğini söyleyip kendimiz buna talip olurken, maalesef dış güçler, birbirleriyle karşı karşıya gelip aynada yüzleşen iki farklı AKP yaratmaya çalışıyorlar. O nedenle şu anda parlamentoda bulunan MHP'nin mensuplarına yönelik kasetleri ortaya çıkartarak, Türkiye'de herkesi iki partili sisteme zorlamaya çalışıyorlar. Bu iki partili sisteme zorlanmak, Türkiye'nin geleceği hakkında kararı bundan sonra birilerinin vermesi demektir. Oysa biz DSP olarak devletin sürücü koltuğuna yine Türkiye'nin oturmasını, Türkiye'nin içinden çıkmış birilerinin yarattığı fikirlerle yönetmesini istiyoruz.''