BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık'tan 'sahte isim' itirafı

Başbakanlık, milletvekillerine ve halka gönderilen mektuplarda sahte isimler kullanıldığını açıkladı.

Abone ol

İngiltere'de Başbakanlık, milletvekillerine ve halka gönderilen mektuplarda sahte isimler kullanıldığını açıkladı.

Başbakanlık'tan BBC'ye yapılan itiraf niteliğindeki açıklama, İşçi Partisi milletvekili Sir Gerald Kaufman'ın kendisine gönderilen bir mektubun izini sürmesi sonunda geldi.

Sir Gerald Kaufman'a, 26 Nisan tarihli mektubuna yanıt olarak Başbakanlık'tan "Bayan E Adams" imzalı bir mektup gönderilmiş.

Ancak Kaufman Başbakanlık'ı aradığında kendisine böyle bir kişinin var olmadığı ve ismin bilgisayar ortamında oluşturulduğu söylenmiş.

Bu açıklama, mektuptaki imzanın da sahte olduğu anlamına geliyor.

Altı yıldır sahte isimler kullanılıyor

Başbakanlık sözcüsü İngiltere'de 2005 yılından bu yana yazışmalarda güvenlik nedenleriyle gerçek isimlerin kullanılmadığını söyledi.

Söz konusu politkanın ise bir kişinin Başbakanlık İletişim Birimi'nde görevli bir kişiyi evinde tehdit etmesinin ardından uygulamaya konduğu ortaya çıktı.

Bu birim, halktan ve milletvekillerinden gönderilen mektuplar ile ilgileniyor.

İşçi Partisi milletvekili Sir Gerald Kaufman ise İngiltere'de geçmişte başbakanların kendilerine gönerilen mektuplara hep şahsen yanuıt verdiklerine dikkat çekiyor.

Avam Kamarası Başkanı John Bercow ise bir milletvekilinin böylesi bir muameleye maruz kalmasının "alışılmışın dışında ve talihsiz" göründüğünü söyledi.