BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP lideri Erdoğan'ı kendi sözleriyle vurdu

Konya'da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Zerre kadar onur kadar varsa" sözlerini hatırlattı ve şu çağrıda bulundu.

Abone ol

KONYA- (HADİ ÖZIŞIK)- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne'de yaptığı konuşmayla vurdu. Erdoğan'ın müthiş bir itirafta bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "YGS sınavı ile ilgili mail atan bakanın ismini ben vermedim. İlgili bakan kendisi açıklama yaptı." dedi.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili detaylı konuşma yapmak yerine Erdoğan'ın Edirne'de yaptığı konuşmayı hatırlattı ve o konuşmada "müthiş bir itiraf"ın yapıldığını söyledi:

-Ben ÖSYM'ye bir bakanın e-mail gönderdiğini söylemiştim. Ama isim açıklamamıştım. Ancak ilgili bakan açıklama yaptı. Sonucunu bekliyoruz şimdi. Sayın Başbakan Lüleburgaz'da bana diyor ki, "Sende zerre kadar onur varsa, çok ağır konuşuyorum, çıkarsın o hükümetin bakanını açıklarsın. Benim aıklamama gerek kalmadı, o bakan kendisi gerekli açıklamayı yaptı.


Konya'da partisinin Tarım politikalarını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın o konuşmasında müthiş bir itirafta bulunduğunu hatırlattı:

-Sayın başbakan önemli bir itirafta bulunuyor. "Ben ne Bahçeli'yim, ne şuyum, ne buyum. Biz AK Parti olarak temiz siyaset için geldik. Bugün bazı milletvekilleri ve bakanlar yeniden aday olamadıysa bunun nedenleri var.  Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir Başbakan, bakanlarının ve bazı milletvekilleri adaylarının isimlerinin yolsuzluklara karıştığını ve bu gerekçeyle listelerde yer almadığını bugüne kadar açıklamamıştı. İsimlerini bekliyoruz. Sende zerre kadar onur varsa, bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın o bakanları milletvekillerini açıklarsın. Bu benim sözüm değil.