BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gökçek'ten o karikatürler için uyarı

Melih Gökçek, Cumhuriyet gazetesi tarafından yayınlanan karikatürler için uyardı. Gökçek, bu karikatürler üzerinden Türkiye'de karışıklık yaratılmak istendiğini iddia etti.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Paris'te saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisinin bazı karikatürlerinin Cumhuriyet gazetesi tarafından yayınlanmasını provokasyon olarak değerlendirdi. Seçimlerden önce bazı güçlerin Türkiye'yi karıştırmak istediğini iddia eden Gökçek, gerekçe olarak da yapılan anketlerde AK Parti'nin oy oranının giderek yükselmesi olduğunu söyledi.

Melih Gökçek, Paris'teki saldırının tartışıldığı Ülke TV'deki programa telefonla bağlandı. Chanlie Hebdo dergisinde yer alan bazı karikatürlerin yayın hakkının Cumhuriyet'e verildiğini söyleyen Gökçek, Müslümanlar'ı rahatsız edecek olası bir adımın Türkiye'de sokak hareketlerine neden olabileceğini söyleyerek bu konuda dikkatli olunmasını istedi.

TWITTER'DAN UYARDI

Bu konuda twitter'dan da uyarı yaptığını söyleyen Gökçek, Haziran seçimleri öncesi AK Parti'nin önünün kesilmesi için her türlü oyunun oynanabileceğini ileri sürdü. İşte Gökçek'in o açıklamalarından bazı satır başları;

"Özellikle Avrupa'daki bu son hadiseler olduktan sonra Türkiye'de de çok ciddi provokasyonlar bekleniyor. Yani bu konuda istihbari bilgiler de ortada dolaşıyor. Türkiye'yi karıştırmak için gerçekten bir takım çabalar içerisine girelecek. Türkiye'de özellikle Peygamberimiz konusundaki hassasiyet ortada. Bu hassasiyeti tahrik etmek suretiyle özellikle Türkiye'de belli bir karışıklık çıkmasını arzu ediyorlar. Bu iki şekilde olabilir: Ya birisi gerçekten tahrik olup birşeyler yapabilir Cumhuriyet gazetesine ya da direkt olarak bu iş planlandığı için yurt dışından veya yurt içinden satın alınan bir adama yaptırılabilir. Sırf ortalık karışsın diye. Zaten tüm arzu edilen şey Türkiye'de son zamanlarda bir karışıklık çıkarmak.

"HAZİRAN SEÇİMLERİ ÖNCESİ..."

Özellikle Haziran seçimlerinden önce Türkiye'de belli karışıklıklar bekleniyor. Onun için de belli bir zemin aranıyor. Bu inanılmaz uygun bir zemin olarak karşımıza çıkıyor.

"TESADÜF DEĞİL ORGANİZE BİR İŞ"

Bu işin kesinlikle Cumhuriyet gazetesi tarafından tesadüfen yapılmış bir olay olduğuna inanmıyorum. Bu tamamen organize, insanları sokağa dökmek, insanları birbirine kırdırmak için yapılan bir olay. Onun için twitter'dan bir ikazda bulundum vatandaşlarımıza. Bu bir oyundur yani kızıp da Cumhuriyet gazetesi için kesinlikle ama kesinlikle sokağa dökülmemeli. Protesto edeceksek twitter'dan edelim. Bunlara en güzel cevap, eğer gazetede bizi rahatsız eden karikatürler çıkması halinde mahkemelerde kuyruğa girip, teker teker bu adamlar hakkında şikayetçi olmamızdır. Bu konuda zaten kanunlarımızda çeşitli düzenlemeler var.

"ÇOK CİDDİ KARIŞIKLIK BEKLENİYOR"

Şu anda bunu Cumhuriyet gazetesi yapıyorum dese dahi Cumhuriyet gazetesinin yönetimine şu veya bu şekilde beynelminel bazı güçler tarafından bu fikir empoze edilmiştir ve onun üzerine oluyor bunlar. Bakın önümüzdeki günlerde Türkiye çok ciddi karışıklıkları bekliyor. Bunun en büyük nedeni, yapılan anketlerde AK Parti iktidarının açık ara önde olduğu görülüyor. Bu arada büyük ihtimalle HDP seçimlere parti olarak girip, barajı aşamayacak. Bundan dolayı da inanılmaz bir karışıklık çıkarmak noktasında onlar için müsbet bir zemin var. Yani ülkemizi karıştırmak isteyenler var. Bu zemine fırsat vermemek lazım.