BIST 9.898
DOLAR 32,59
EURO 35,04
ALTIN 2.458,38
HABER /  MEDYA

Gökçek'ten bomba İhsanoğlu iddiası

Melih Gökçek, İhsanoğlu'nun Doğan Grubu tarafından özel bir projeyle üç lidere kabul ettirildiğini iddia etti.

Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten Bahçeli'yi kızdıracak sözler! İhsanoğlu'nun yıllar önce baronlar tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendiğini iddia eden Gökçek, Bahçeli'nin sıkıştırıldığını bu nedenle de kabul etmek zorunda olduğunu ileri sürdü. 

Melih Gökçek, 24 TV’de ‘Söz Bitmeden’ programında Elif Çakır’ın sorularını cevaplandırdı. Gökçek, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Ariel Şaron için "Yazık oldu büyük devlet adamıydı" dediğini iddia etti. Gökçek canlı yayında şöyle konuştu:
 
“Bugün telefonla eski Urfa Milletvekili ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Çelik ile görüştüm. Çelik, bana 4 Ocak 2006 tarihini verdi. “Beni toplantıya katılmak üzere Cidde’ye çağırdılar. Müsiad da orda, Ekmeleddin Bey de orda” dedi. “Birlikte masanın etrafında oturuyoruz, o sırada haber geldi. Ve dediler ki; Ariel Şaron komaya girdi. Ve Ekmel Bey’i oradaki aşağı yukarı 20-30 kişiyi şahit gösteririm” diyor. Söylemiş olduğu tabir aynen şu: “Çok yazık oldu. Çok büyük bir devlet adamıydı.” Şaron için söylüyor. Şaron kim? ‘Beyrut kasabı’ diye anılan Sabra ve Şatilla katliamlarının, 2000 kişinin ölmesinin asıl sorunlusu olarak bilinen bir katil. O katil için “çok büyük devlet adamı” diyor. Kim diyor? Ekmeleddin Bey diyor. Yani Ekmeleddin’in İsrail’in katillerine bakış açısı bu.”
 
"ÇOK ÖNCEDEN BELİRLENDİ"
 
Canlı yayında Tevfik Diker ve Ergün Diler'in yıllar öncesine ait Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili yazılarından örnekler veren Gökçek, Doğan Grubu'nun 2011'den itibaren konuyla ilgili haberler yaptığını ileri sürdü. İşte Gökçek'in o ilginç sözleri:

"2013 Aralık’ında basılan kitapta bir yazı okuyorum; başlık: Ahtapotun Kolları. “Ekmeleddin İhsanoğlu bir defa daha Hürriyet gazetesinin birinci sayfasındaydı. 13 Şubat 2013. Cansu Çamlıbeli Prof. İhsanoğlu ile yaptığı röportajın ilk sayfasında genişçe anonsu dikkatimi çekti. Sekiz yıldır sürdürdüğü İİT Genel Sekreterliğini bu yıl sonunda bırakacak olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na genelde Doğan grubu, özelde Hürriyet gazetesi iki yıla aşkın bir süredir özel ilgi gösteriyor. Aydın Doğan hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’a gittiğinde kendisini Prof. İhsanoğlu misafir etmişti. Aydın Doğan’a Hüsamettin Özkan da eşlik etmişti. Aydın Doğan 2011 yılı Ağustos ayında Cidde’ye gidip Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştüğünü bugün bütün bunlara eklemeliyim. Aydın Bey’in İhsanoğlu ile yakın irtibatı bu tarihten öncesine dayanıyor. Aldığım bilgiler Aydın Doğan’ın Prof. İhsanoğlu’ndan Cumhurbaşkanlığı’na adaylığını koymasını istediği doğrultudadır. Bu proje hayata geçer geçmez ancak böyle bir talebin yapılmış olduğu kesindir. Diyeceğim o ki; Aydın Doğan ve arkasındaki yaşlı kurtlar düzeni Erdoğan’ın Çankaya yolunu kesebilmek için Başbakan’a gitmesi muhtemel oyların bölünmesini arzu ediyor.”

CHP VE MHP'DE DEĞİŞİM İDDİASI
 
“Önümüzdeki dönem göreceksiniz MHP’nin başından Devlet Bahçeli’yi uzaklaştıracaklar. Kılıçdaroğlu da muhtemelen uzaklaştırılacak. Bu iki partiyi bir araya getirecek yeni bir formül üzerine çalışıp, iki partinin bir arada seçime girmeyi temin etmeye çalışacaklar.”
 
"BİR YERLERİNDEN KISTIRDILAR"
 
“Kılıçdaroğlu, Ekmel Bey’in adaylığını 3-5 gün önce, bir hafta önce veyahut on beş gün önce falan öğrenmiştir. Çünkü baronlar çağırdı “adayınız bu, hadi güle güle.” Talimat verildi. Gerek Kılıçdaroğlu, gerek Bahçeli, gerekse de BBP’nin başkanı Destici’nin üçünü birden bir yerlerden kıstırdılar. Benim bildiğim Bahçeli, milli Bahçeli böyle bir projenin içerisinde bir yerden kıstırılmasa başka türlü ikna edilemez.”