BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

Gökçek: Paralel yapı Kılıçdaroğlu’nu...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Paralel yapı, Kılıçdaroğlu’nu öteden beri esir almış durumda, paralel yapı ve baronlar ne ...

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Paralel yapı, Kılıçdaroğlu’nu öteden beri esir almış durumda, paralel yapı ve baronlar ne derse birebir yapmaya mecbur” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TGRT Haber kanalında yayınlanan ‘Neler Oluyor’ programına konuk oldu. Gökçek, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sunduğu programda, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“ÖNCEDEN BİLDİĞİNE GÖRE, KASETİ KILIÇDAROĞLU ÇEKTİRMİŞ OLABİLİR”
Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun henüz yayınlanmamış bir kaset daha olduğu iddiası üzerine, “Bugüne kadar kasetten medet umanlar, ‘bundan sonra da bir şey elde edebilir miyiz?’ diye her an her şeyi yapabilirler. Bu kaset meselesinden bahsediyorsa, böyle bir kaset çıkarsa; ben Kemal Kılıçdaroğlu’ndan şikayetçi olurum. Bunu önceden bildiğine göre, en kötü ihtimalle kendisinin irtibatta olduğu biri bunu yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu da bu töhmetin altında direkt kalır. CHP şunu anladı; ağzıyla kuş tutsa, baronlar arkasında yer alsa, hepsi arkasında dursa; Türkiye’de bunların iktidar olma şansı yok. Bu millet ‘bu kaset işlerinden vazgeçin’ diyor. Önceden bildiğine göre, kendisi de bu kaseti çektirmiş olabilir. Bu siyasi bir ahlaksızlık… Ama hala devam ettirmek istiyorlar” beyanında bulundu.

“PARALEL YAPI KILIÇDAROĞLU’NU ESİR ALMIŞ”
Paralelyapı ile Kılıçdaroğlu’nun ilişkilerinin eskilere dayandığını iddia eden Gökçek, “Paralel yapı, Kılıçdaroğlu’nu öteden beri esir almış durumda. Özellikle bu Balyoz Davası, Ergenekon Davası gibi davalarda, CHP milletvekillerinin yapmadıkları kalmadı. Hakimlere, savcılara demedikleri kalmadı. Daha sonra, sanıklar davaların paralel yapıyla, cemaatle ilgili olduğunu anladı. CHP’liler bu yönde açıklamalar yaptı. Dikkat ederseniz; Kılıçdaroğlu o zamanlar bu konu hakkında hiç konuşmadı. Kılıçdaroğlu, taa o zamandan beri paralel yapıyla alakalı… MHP genel idare kurulu, bu kasetlerden sonra, bir anda darmadağın oldu. Nasıl olur; böyle olur. Nasıl olur; sayın Balykal gibi olur. Herkes için bu manada olmayabilir, başka türlü kasetler de olur. Herkesin kıstırılabileceği bir şey vardır. İki tane milletvekili AK Parti’den istifa etti. Nasıl istifa etti? Demek ki, kıstırıldılar. Kılıçdaroğlu’nun da kıstırıldığını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu, paralel yapı ve baronlar ne derse birebir yapmaya mecbur” ifadelerini kullandı.

“DEVLET BAHÇELİ’NİN DE MECBUR BIRAKILDIĞINA İNANIYORUM”
Devlet Bahçeli’nin de paralel yapı tarafından kıstırıldığını kaydeden Gökçek, Kılıçdaroğlu ve Gökçek’in geçmişte İhsanoğlu ve İhsanoğlu’nun başkanlık yaptığı kurum ile ilgili sözlerini açığa çıkardı. Her zaman devletten yana olan Bahçeli’nin şimdi paralel yapının adayını desteklemesinin şaşırtıcı olduğunu ifade eden Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:
“Devlet Bahçeli’nin de mutlak manada bir yerden mecbur bırakıldığına inanıyorum. Yüzde yüz inanıyorum. Ne zaman milli bir olay olsa, Bahçeli particiliği bırakıyor doğrunun yanında yer alıyor. Ne zaman başı sıkışsa devletin yanında yer aldı. Bahçeli milli bir insan ve bir takım milli duyguları var. Hal böyleyken, tamamen beynelmilel güçlerin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesi şaşırtıcı. Ekmeleddin İhsanoğlu, ne Bahçeli’nin ne Kılıçdaroğlu’nun adayıydı. Sayın Devlet Bahçeli 16 Temmuz 2006’da İl Kongresi’nde Ekmeleddin bey hakkında konuşuyor. ‘Şimdi de, Filistin’de başlayan İsrail’in sürdürdüğü vahşi hareketlerle Şübnan ve Suriye karıştırılacak. Ortadoğu bir kan gölüne dönüştürülecektir. Bunun karşılığında Arap Birliği’nden ses çıkmamaktadır. ;Bunun karşılığında İslam Konferansı Örgütü’nden ses çıkmamaktadır.’ Bu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ekmeleddin bey hakkındaki görüşleri.”

“KILIÇDAROĞLU İLE BAYKAL MUKAYESE EDİLEMEZ”
Deniz Baykal’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na göre daha iyi bir siyasetçi olduğunu belirten Gökçek, “Sayın Baykal bir daha gelemez. Keşke gelse ama tekrar gelebileceğini düşünmem. Kılıçdaroğlu ile Baykal mukayese edilemez. Baykal her zaman rakibimdi ama çok daha kaliteli bir siyasetçi. Kalması bizim işimize gelir ama Cumhurbaşkanı seçiminin ardından Kılıçdaroğlu kesinlikle gider” diye konuştu.
(İHA)