BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  GÜNCEL

IŞİD’le ilgili net konuştu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Türkiye’nin IŞİD’e bakışı belli. Biz zaten IŞİD bir terör örgütü olarak tanımladık" dedi.<br/>Van’dan H...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Türkiye’nin IŞİD’e bakışı belli. Biz zaten IŞİD bir terör örgütü olarak tanımladık" dedi.
Van’dan Hakkari’ye helikopterle gelen Atalay, Fatih Kışlası’ndan Hakkari Valiliğine geldi. Kırmızı halıların serildiği valilik önünde Bakan Atalay’a yöresel kıyafetli iki çocuk çiçek verdi. Atalay; Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile yöresel kıyafetleri ile gelen HDP’li Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi tarafından karşılandı. Valilik makamına geçen Atalay, burada basına kaplı olarak bir süre Vali Canbolat, eş başkanlar Hatipoğlu, Çiftçi ve beraberindekilerle görüştü.
Daha sonra gelişiyle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Atalay, Hakkari’yi çok özlediğini ve çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunduğunu belirterek, “Hakkari insanlarını seviyorum. Sokaklarında dolaşacağım. Kentin her köşesinde güzel insanlarımız var. Ziyaretimin sebebi seçim çalışması yapıyoruz. Başbakanımız cumhurbaşkanlığı adayıdır. Bizlerin imzasıyla kendisini aday gösterdik. Seçim kampanyası yapıyoruz, çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan daha fazla oy istiyoruz. Seçim çalışması kapsamında önce Van ilini ziyaret ettik” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ İLE İLGİLİ HENÜZ BİR OLUMSUZLUK YOK”
Başlatılan çözüm süreci ile ilgili yoğun çalışmalarının olduğunu belirten Atalay, “Çözüm süreci ile ilgili halkla görüşeceğiz, onların değerlendirmelerini alacağız. Çözüm sürecini çok dikkatle izliyoruz. Yapılanlar diyaloglarla yürüyor. Çözüm süreciyle ilgili şimdilik bir olumsuzluk yok. Tabii ki bölgede bazı kişiler yanlış iş yapıyor. İş makineleri yakanlar var, kimi vatandaşlara baskı yapıp işte onlardan haraç alıyor veya seçim öncesi köylere gidip oyla ilgili sıkıntı çıkartanlar var, onları biliyoruz. Tabii ki bu konularda da gerekli uyarıları yapıyoruz. Çözüm süreci devam ediyor, taraflar birbirine güveniyor. Çözüm süreci için yeni bir safhaya geçeceğiz. Şimdi yeni bir yol haritası üzerindeyiz. O daha belirleyici olacak. Yani tarihi belli ve sınırları çizilmiş. Kim üzerine ne düşerse yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra inşallah o yol haritamız daha da netleşecektir. Üzerinde çalışıyoruz, karşılıklı görüşmeler yapıyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN IŞİD’LE İLGİLİ TAVRI BELLİ”
Basın mensuplarının IŞİD ile ilgili yönelttiği soruya ise Atalay, Türkiye’nin IŞİD’le ilgili tavrının belli olduğunu söyledi. Atalay, “Bakın şu anda IŞİD’in elinde diplomatlarımız ve güvenlik personellerimiz vardır. Türkiye’nin IŞİD’e bakışı belli. Biz zaten IŞİD bir terör örgütü olarak tanımladık. Bu konuda herkes tavrımızı biliyor ama şu anda bölgede ciddi bir kriz yaşanıyor. Yani çevrenize baktığınızda şu anda Irak en sorunlu bölge, Suriye zaten uzun süredir devam ediyor. Gazze olayı var, orada büyük katliamlar oldu. Neredeyse 2 bin civarında insan hayatını kaybetti. Türkiye bu savaşın yaşandığı tüm bölgelere insani yardım gönderiyor” ifadelerini kullandı.

“MAHMUR KAMPI’NDA TÜRKİYE’YE GELECEKLERE KAPIMIZ AÇIK”
Mahmur Kampı’nın boşaltılmasıyla birlikte Türkiye’ye gelmek isteyenlere kapılarının açık olduğunu ifade eden Atalay, “Ama Irak’ta yeni gelişmeler var. Biliyorsunuz Mahmur Kampı’nın boşaltıldığı bilgileri geldi. Oradan Türkiye’ye geçmek isteyenler var. O konuda tavrımız zaten belli, onlar bizim vatandaşlarımızdır. Çoğu da Hakkari bölgesinden buraya gitmiştir. Çukurca Uzundere ve birçok köyümüzde o olumsuz şartlardan oraya gitmiştir. Eğer geri dönerlerse kapılarımız açık olacaktır. Sınırlarımızdan içeri gireceklerdir. Bunu buradan belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Hakkari Belediye Başkanlığına geçen Atalay’ın cuma namazı sonrası AK Parti’yi ziyaret edip STK temsilcileriyle bir araya geleceği belirtildi.
(İHA)