BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.438,32
HABER /  GÜNCEL

Gizli tanıktan sarsıcı iddialar

Ergenekon'un ikinci iddianamesinde PKK itirafçısı gizli tanık Deniz'in anlattıkları sarcısı ifadelerle dolu.

Abone ol

Ergenekon'un ikinci iddianamesinde PKK itirafçısı gizli tanık Deniz'in ifadelerinde, 22 Ekim 1993 tarihinde Kanas'la şehit edilen Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ı bir askerin vurduğunu, o askeri de başka bir askerin öldürdüğü belirtiliyor.

İddianamede gizli tanık Deniz, 1993 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK militanlarına karşı Diyarbakır kırsalında büyük çaplı bir operasyon başlattığını, kendisinin de o bölgede PKK militanı olduğunu belirtiyor. Operasyonlarda PKK militanlarının imha sürecinde olduğu anda Türk askerlerinin telsiz konuşmalarında "Geri çekiliyoruz, paşa vuruldu" sözlerini duyduğunu, paşanın örgüt mensupları tarafından vurulmadığını daha sonra öğrendiğini kaydediyor.

Deniz, "Lice'de PKK'nın büyük bir baskını olduğu söylenerek paşanın Lice'ye gelmesi sağlandı. Helikopterden iner inmez bir asker tarafından vuruldu. Vuran asker de başka bir asker tarafından öldürüldü. İkisinin birlikte helikopter ile Diyarbakır'a getirildiğini öğrendim. Bu olayı PKK'nın yapmadığını en üst düzey örgüt mensuplarından bizzat öğrendim. Bahtiyar Aydın isimli paşanın ne amaçla ve kim tarafından öldürüldüğünü bilmiyorum. Örgütün en önemli birimlerinin bu kadar sıkıştırıldığı ve hatta örgütün en üst düzey mensuplarından bazılarının da imha edilmesi aşamasına gelindiği bir esnada böyle bir hadisenin olması, karanlık bir nokta olarak kaldı." diyor.

EŞREF BİTLİS VE BAHTİYAR AYDIN AYNI KAREDE

Uçağının düşmesi sonucu şehit olan eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in 1992 yılında Fransa'ya yaptığı resmi ziyaretine ilişkin görüntüler, ölümünün 16. yılında gün yüzüne çıkmıştı. Bitlis'in en güvendiği komutanlar arasında gösterilen ve terör örgütünün suikastı sonucu şehit edilen Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da Bitlis'in heyetinde yer aldığı görülüyor.