BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.441,90
HABER /  EKONOMİ

Gıda Teknolojileri Fuarı yakında açılıyor

''Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı''nın bu yıl dördüncüsü düzenlenecek. Çok yakında açılıyor.

Abone ol

Mersin'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ''Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı'' 1-4 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut,  sektörlerin canlılığını göstermesi açısından fuarların önem taşıdığını söyledi.

Fuarların bu yönleri ile sektörlerin moral kaynağı olduğunu ve gelecek için ümit verdiğini ifade eden Aşut, ''Özellikle katılımcı firmalar, fuarlar sayesinde ilgili talepleri doğrudan, en kısa ve en etkili biçimde yakalama imkanına sahip oluyor'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ''Mersin 5. Uluslararası Tarım Fuarı''nın ardından 1 Nisanda ''Mersin 4. Gıda Fuarı''nın açılacağını vurgulayan Aşut, şunları kaydetti:

''Yenişehir Fuar Alanı'nda 1-4 Nisan arasında gerçekleştirilecek fuara, yurt içi ve yurt dışından yoğun katılım talebi geldi. Ayrıca, Dış Ticaret Müsteşarlığı, yurt dışı tanıtım faaliyetleri kapsamında ihracatın artırılması, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi, ihraç ürünlerine yeni pazar bulunması ve pazar payının korunması amacıyla alım heyeti programı düzenleme kararı aldı.''

Geçen yılki fuara biri doğrudan, 30'u temsilci düzeyinde 31 yabancı firmanın katıldığını anımsatan Aşut, bu yıl sayının artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.