BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultanbeyli'de sağlık seminerleri sürüyor

Sultanbeyli Belediyesi’nin İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’yla birlikte düzenlediği sağlık seminerleri tüm hızıyla devam ediyor.

Abone ol

Sultanbeyli Belediyesi’nin İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’yla birlikte düzenlediği seminerler devam ediyor. İlçe halkının bilmesi gereken temel sağlık bilgilerini bizzat uzmanlarından öğrendiği seminerlerde son konular göğüs kanseri ve hipertansiyonla ilgiliydi.

Vatandaşın her geçen gün yoğun ilgi gösterdiği seminerde, göğüs kanseriyle ilgili özellikle kadınların dikkat etmesi gereken konular anlatıldı. Göğüs kanseriyle ilgili risk faktörlerinin, korunma yöntemlerinin, tedavileri şekillerinin ve erken tanının öneminin anlatıldığı seminerde kadınların kansere yakalanma riskine karşı sık sık kontrol yaptırmaları gerektiğinin altı çizildi. 20 yaşına gelen her kadının kendini sık sık kontrol etmesi gerektiğinin anlatıldığı seminerde, tedavide başarı sağlamada en önemli etkenin hastalığın erken evrede tespit edilmesi olduğu belirtildi.

Hipertansiyonla ilgili seminerde ise yüksek tansiyonun tanımı yapıldı, bu sık görülen hastalıkla ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı. Dünyada 1 milyar insanın, ülkemizde ise her üç kişiden birinin yüksek tansiyon hastası olduğunun belirtildiği sunumda fazla kilo, alkol ve sigaranın hastalığı körüklediği anlatıldı.