BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  GÜNCEL

Eşcinsellik tartışması kızışıyor

Devlet Bakanı Egemen Bağış'tan Bakan Kavaf'a AB yanıtı: Eşcinsellik bence hastalık değil!

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin 2013 yılında Avrupa Birliği’ne (AB) girebilecek konumda olacağını söyledi.

Alman dergisi Spiegel’in AB, Ermeni sorunu ve Ergenekon soruşturmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Bağış, “1959’dan beri üyelik için bekliyorsunuz. Bu kadar uzatılması aşağılayıcı değil mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Hayır, bizim de hatalarımız oldu. 1959’dan bu yana 3 askeri darbe yaşadık. Ne bir siyasi vizyonumuz vardı ne de Avrupa’nın ne anlama geldiğini anlamıştık.”

SOYKIRIM MÜZESİ

Derginin, “Soykırım kelimesini kabul etmiyorsanız, neden Iğdır’da bir soykırım müzesi kurdunuz?” sorusunu, “Etki, tepki ilişkisi” diye yanıtlayan Bağış, “Bu müze bir gün, ‘ortak acılar’ müzesi olabilir. Ermenilerin acı çektiğini yalanlamıyorum ki” dedi.

HOMOSEKSÜELLİĞİ HASTALIK OLARAK GÖRMÜYORUM

Bağış “Bazıları İslamlaşma işareti görüyor: Restoranlar içki ruhsatlarını kaybediyor, el ele tutuşan gençler rahatsız ediliyor, Aile Bakanı (Aliye Kavaf) homoseksüelliği hastalık olarak nitelendiriyor” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Ben homoseksüelliği bir hastalık olarak görmüyorum. Fakat tarihçi olmadığım kadar doktor da değilim. Ayrıca Türkiye’nin muhafazakârlaştığını da düşünmüyorum. Sadece muhafazakârlar geçmişe göre daha çok görünüyorlar.”