BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.486,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İşte Birecik'in Kasparov adayları

Çocukların zihinsel gelişimi açısından önem taşıyan satranç sporuna ilgi artıyor. Birecikli Kasparov adayların kapışmasının sonuçları:

Abone ol

Şanlıurfa Birecik Kaymakamlığının "Bu Çocuklar Harika" projesi kapsamında satranç eğitimi alan öğrenciler arasında turnuva düzenlendi.
Turnuvada küçükler kategorisinde; Cemal Karaata İlköğretim Okulu Nurhan Gerçek, Sadettin ve Feyhan Karaata İlköğretim Okulundan Bedran Keklik, Sadettin ve Feyhan Karaata İlköğretim Okulundan Mehmet Akif Yorgancı dereceye girdi.

Yıldızlar kategorisinde; Sadettin ve Feyhan Karaata İlköğretim Okulundan Eyüp Yıldırım, Yatılı İlköğretim Bölge Okulundan (YİBO) İslam Yavuz ve Sadettin ve Feyhan Karaata İlköğretim Okulundan Abdullah Aslan dereceye girdi. Gençler kategorisinde; Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mehmet Yavuz, Birecik Atatürk Lisesi'nden Muhammet Balaban ile Ferhat Yıldız dereceye girdi.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere 26 Şubat-4 Mart 2010 tarihlerinde yapılacak olan Milli Eğitim Bakanlığı Şanlıurfa Yaş Grupları Satranç İl Birinciliği Turnuvalarında Birecik'i temsil edeceği bildirildi.

Kaymakam Ozan Balcı, dereceye giren tüm öğrencileri tebrik ettiğini ifade ederek, "Satranç sporunun, çok yönlü düşünmeye, zamanı doğru kullanmaya, planlı hareket etmeye ve kişisel gelişime büyük faydaları var. Öğrencilerimizin tüm hayatları boyunca erken yaşta tanıştıkları bu sporun faydalarını görecekler" dedi.