BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,85
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Gezici'den 'hayır'cıları alt üst edecek referandum anket sonucu

16 Nisan anayasa referandumunda 'hayır'cı kanatta yer alan anket şirketleri son referandum anket sonuçlarını yayınladı. SONAR ve AKAM anket sonuçlarına göre hayır oyları önde derken, sürpriz anket sonucu Gezici'den geldi.

Abone ol

Muhalefete yakınlığıyla bilinen SONAR, AKAM ve Gezici en son referandum anket sonuçlarını açıkladı. SONAR ve AKAM, referandumdan 'hayır' çıkacağı iddiasını sürdürürken, sürpriz sonuç Gezici Araştırma'dan geldi. Gezici Araştırma en son referandum anketi sonuçlarından 'evet' oyları yüzde 51.3 çıktı. ‘Hayır’ diyenlerin oranı ise yüzde 48.7.

SONAR VE AKAM ANKET SONUÇLARI EVET HAYIR ORANLARI

SONAR anket sonuçlarına göre, 'hayır' oy oranı yüzde 51.2, 'evet' oy oranı ise yüzde 48.8 çıktı. 'Evet çıkarsa dükkanı kapatırız' açıklamasıyla gündeme gelen Avraya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi-AKAM'ın en son referandum anketi sonuçlarına göre ise 'hayır' oy oranı yüzde 57.75, 'evet' oy oranı ise yüzde 42.25 çıktı. 

TWITTER'DAN DUYURDU

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, 16 Nisan’da yapılacak referandum için yaptığı son anketin sonuçlarını Twitter'dan duyurdu. Bayrakçı, birçok araştırma şirketinin yüzde 53-54 civarı ‘evet’ oranı gösterdiğini belirtirken kendi şirketinin oranlarını şöyle açıkladı:

Hayır: 51.2

Evet: 48.8

DÜKKANI KAPATIRIZ

AKAM Başkanı Kemal Özkiraz ise referandum anketleriyle ilgili olarak en son şunları söylemişti:

“AKAM olarak ‘Evet’ çıkması halinde şirketimizi kapatacağımızı taahhüt ettik. İlk gelen veriler önceki anketlerimizi doğruluyor. Bu referandumdan kesinlikle açık ara farkla ‘Hayır’ çıkacak. Referanduma katılım artarsa bu fark tarihi bir sonuca dönüşür.”

Avrasya Araştırma iddiasını tekrarlayarak attığı son anket tahmininde 'Evet'in yüzde 42.25, 'Hayır'ın 57.75 oranında olduğunu ileri sürdü.

GEZİCİ BOMBAYI PATLATTI

Muhalefetin en ateşli destekçilerinden Gezici Araştırma’nın 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin yaptığı son kamuoyu araştırmasının sonucuna göre, ‘Evet’ diyenlerin oranının yüzde 51.3, ‘Hayır’ diyenlerin oranının ise yüzde 48.7.

Araştırmanın, 8-9 Nisan tarihlerinde Türkiye genelinde 10 il, 34 ilçe ve 1399 hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldığını ve sandığa katılım oranının arttığının gözlemlendiği belirtildi.

Şirketin, 1-2 Nisan’da yaptığı kamuoyu araştırmasında ‘Evet’ oyları yüzde 53.30, ‘Hayır’ oyları ise yüzde 46.70 oranındaydı.