BIST 10.321
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.454,63
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı olaylarında testisi yırtıldı

Taksim Gezi Parkı eyleminin sona erdirilmesine yönelik polis müdahalesiyla başlayan olaylar sırasında yaralananan Hazar Tunca adlı eylemci Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Hazar Tunca'nın olaylar sırasında testisinde yırtılma meydana geldi. Söz konusu yırtık hastanede yapılan müdaheleyle dikildi. Tunca'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ARKADAŞI: 3 GÜNDÜR NÖBET TUTUYORDUK

Bu arada hastaneye gelen Tunca'nın ameliyat edildiği dakikalarda hastaneye gelen arkadaşlarından Mimar Sinan Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Sinem Çakır(20) , 3 gündür Gezi Parkı'nda nöbet tuttuklarını ifade ederek “İlk gün bir müdahale olmuştu ama çok yoğun bir müdahale değildi. Bir iki ağaç kesilmişti. Dozeri durdurabilmiştik. Bu sabah 05.00 sıralarında iki otobüs çevik kuvvet birden gezi parkına girip gazla müdahale yaptı. Yoğun bir müdahaleydi. Hazer arkadaşımız yaralandı. Şu an ameliyat tan çıkmasını bekliyoruz. Son durumunu bilmiyoruz" diye konuştu.

"YARALANMA POLİSTEN KAÇARKEN OLDU"

Çakır, Tunca'nın polisten kaçarken yaralandığını belirterek “Arkadaşımız arkada kalmıştı. Polisten kaçmaya çalışırken ağaca sarılmış ve kılcal damarlarında zarar varmış. Şiddet uygulamışlar. Şu an durumu nasıl bilmiyoruz" şeklinde konuştu. Tunca'nın 10.00 civarında ambulansla hastaneye getirildiğini söyledi.

AMELİYATTAN ÇIKI. SAĞLIK DURUMU İYİ

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlilerinden edinilen bilgiye göre Tunca, Acil Servis'te yapılan ilk müdahalesinin ardından Üroloji Servisi'ne sevk edilerek ameliyata alındı. Bir testisinde yırtılma olan ve kasığının çeşitli yerlerinde yaralanmalar belirlenen Tunca'nın sağlık durumunun iyi olduğu tedavisinin hastanede bir süre daha devam edeceği öğrneldi.