BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,92
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı’nda bekleyiş sürüyor

Taksim Gezi Parkı’nda yıkımın gerçekleşmemesi için başlatılan eylem sürüyor. Parka gelen ve aralarında bazı sanatçıların da bulunduğu grupla...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı’nda yıkımın gerçekleşmemesi için başlatılan eylem sürüyor. Parka gelen ve aralarında bazı sanatçıların da bulunduğu gruplar, sabah saatlerinde yapılan polis müdahalesini basın açıklamasıyla protesto etti.
Birçok etnik grubun ve ünlü sanatçıların da aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi, müdahaleye uğrayan eylemcilere destek amacıyla Taksim Gezi Parkı’nı doldurdu. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan oyuncu Şebnem Sönmez, “Taksim dayanışması ve İstanbullular olarak pazartesi gecesinden bu yana kitleler halinde Gezi Parkı’ndayız. Bu sabah burada insanca yaşamı savunmak için parkta bulunan masum insanların üzerine hiçbir uyarı yapılmadan bir kez daha gazla saldırıldı. Arkadaşlarımız çadırlarından çıkma fırsatı bulmadan gaza boğuldular. Çadırlarımız yakıldı. Polisin tekmeleriyle testisleri yırtılan arkadaşımız kritik bir biçimde yaralanarak ameliyata alındı. Bu saldırılarla insan hayatı değil, parkın ve doğanın da hayatı tehlikeye atılmıştır” dedi.
Grubun Taksim Gezi Parkı’ndaki bekleyişi sürüyor.