BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

Genç Dershane ile üniversiteli oldular

Sultangazi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen "Genç Dershane Projesi"nde başarılı olan öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle ve...

Abone ol

Sultangazi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen "Genç Dershane Projesi"nde başarılı olan öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Ücretsiz olarak uygulanan proje ile 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda 427 öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme (LYS) sınavlarında başarıya ulaştı.
Sultangazi Gençlik Meclisi tarafından 3 yıldır uygulanan "Genç Dershane Projesi" kapsamında gençlik meclisi üyesi üniversiteli öğrenciler, dershaneye gidemeyen öğrencilere YGS ve LYS alanlarında ücretsiz dersler verdi. 2013 - 2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda 12. Sınıf düzeyinde eğitim alan 2 bin öğrenciden 427’si çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerini kazandı. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Genç Dershane’de verilen eğitimlerle yüksek puanlar alan öğrencilerin ödüllendirildi. Programa; Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yıldız, Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, Genç Dershane’de eğitim alan öğrenciler ve veliler katıldı.

“TÜM YATIRIMLARIMIZIN MEYVELERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK”
Genç Dershane Projesi ile dershaneye gidemeyen öğrencilerine yardımcı olduklarını törendeki konuşmasında hatırlatan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “ Bu proje ile oldukça yararlı sonuçlar çıkarttık. Birçok gencimiz, gönüllü öğretmenlerinden aldıkları derslerle üniversitelerde eğitim imkanı yakaladı. Bu tablo, projenin ne kadar faydalı ve başarılı olduğunun göstergesidir. Gençlik Meclisi’ne projelerinde her zaman destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.
Öğrencilerin ihtiyacı olan fiziki ve sosyal alanların sayısını gün geçtikçe arttırdıklarını kaydeden Başkan Altunay, “Gençlerimizin zamanlarını doğru değerlendirmelerini sağlamak adına her projemizde onlara uygun alanlar oluşturuyoruz. Kütüphanelerden, spor alanlarına kadar yaptığımız tüm yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Öte yandan eğitim kurumlarının fiziki ihtiyaçlarının karşılanması için Sultangazi Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz ” diye konuştu.
Programda konuşma yapan Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit ise, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Projenin diğer il ve ilçe belediyelerine de örnek olduğunu kaydeden Yiğit, şunları söyledi: "Proje ile her sene yüzlerce öğrencimizi ücretsiz şekilde ders vererek üniversite hayatına kazandırıyoruz. Bugüne geldiğimizde ise binlerce gencimizin eğitim aldığını görmek ve iyi üniversiteler kazandıklarına şahit olmak bizleri mutlu ediyor. Projemizin diğer il ve ilçelerde de takdir görmesi ve uygulanmaya başlaması bizim için oldukça sevindiricidir.”
Programın sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
(İHA)