BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.391,02
HABER /  GÜNCEL

'Ören Bayan'ın sahipleri son yolculuğuna uğurlandı

'Ören Bayan'ın iplik firmasının kurucularından Jak Karako ile eşi Georgia toprağa verildi.

Abone ol

Evlerinde ölü bulunanan Karako çifti için Arnavutköy Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı’nda yapılan cenaze merasimine basın mensupları alınmadı. Çiftin oğulları İzzet Karako başta olmak üzere akrabalarının katıldığı törene iş, sanat ve spor dünyasından da katılım oldu.

KOÇ VE DOĞAN DA KATILDI 

Merasime katılanlar arasında eski Galasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren, işadamı Ali Koç, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Doğan TV Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın da yer aldığı görüldü.

Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva da mezarlığa siyah bir minibüsle geldi. Mezarlıkta kısa bir süre kalan Haleva’nın defin töreninden önce yine aynı araçla mezarlıktan ayrıldığı görüldü. 

Jak-Georgia Karako çiftinin cenazeleri yakınlarının ve törene katılanların yer aldığı kortejle mezarlarına taşınarak defnedildi.

OĞULLARI BULMUŞTU

"Balmumcu Mediko 2" adlı sitede oturan 77 yaşındaki Jak ve 69 yaşındaki Georgia Karako çiftinden haber alamayan oğulları İzzet Karako'nun haber vermesiyle Cuma günü kapıyı kırarak eve giren komşuları, çifti üst kattaki odada bıçaklanmış halde bulmuştu.

Ailenin bakım ve ihtiyaçlarını karşılandıkları ifade edilen Özbekistan uyruklu karı-koca Farkhodjon Y. ve Gulbakhar Y, cinayet şüphelisi olarak tutuklanmıştı.