BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Boko Haram da hilafet ilan etti

Nijerya’nın kuzeyinde bulunan Gwoza’yı ele geçiren Boko Haram örgütü bölgede hilafet ilan ettiklerini duyurdu. <br/>Boko Haram lideri Şekau ...

Abone ol

Nijerya’nın kuzeyinde bulunan Gwoza’yı ele geçiren Boko Haram örgütü bölgede hilafet ilan ettiklerini duyurdu.
Boko Haram lideri Şekau yaptığı açıklamada, “Gwoza’da zafer kazanmamızı sağlayan ve burayı hilafetimiz bir parçası haline getiren Allah’a şükürler olsun. Buradan ayrılmayacağız” dedi. Açıklamasında Allah’ın rızası ile zafer kazandıklarını kaydeden Şekau, “Biz dünyayı yaratan Allah’ı takip ediyoruz. Allah bize Gwoza’da başarıyı nasip etti çünkü bizler Allah’ın istediği şeyleri yapıyoruz. Bizi yok edemeyecekler ve kaybedecekler” dedi.
Konuşmasında Suudi Arabistan ve Amerika’yı da sert bir şekilde eleştiren Şekau, “Biz hesaplaşma gününe inanmayanlara rağmen Allah’ın istediği şeyleri yapıyoruz. Suudi Arabistan ise Allah’ın emirlerini yerine getirmiyor. Suudi Arabistan yönetimi Obama ile birlikte hareket ediyor. Bu yüzden biz, Suudi Arabistan’la işbirliği içinde değiliz” dedi. Amerika’nın Irak’taki tutumunu da eleştiren Şekau, “Amerika’nın Irak’ın İslami kurallarla yönetileceğine izin vereceğini mi zannediyorsunuz? Bu utanç verici bir durum” dedi.
Konuşmasında IŞİD’e bağlı bir hilafet devleti olup olmadıkları konusunda bir açıklama yapmayan Şekau, Nijerya devletini tanımadıklarını ve bir hilafet devleti olduklarını dile getirdi. Geçtiğimiz Nisan ayında 200’ün üzerinde kız çocuğunu kaçırarak tüm dünyaya adını duyuran Boko Haram örgütü 2009 yılından beri Nijerya’da terör saldırıları düzenliyor. Binlerce kişinin ölümünden sorumlu olan Boko Haram örgütü Nijerya’nın demokrasiyle değil şeriatla yönetilmesi gerektiğini dile getiriyor.
(İHA)