BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Özgür Suriye Ordusu'nda yeniden yapılanma

Özgür Suriye Ordusu'nda Selim İdris’in yerine komutanlığa atanan Abdulilah Beşir ve yeni komuta kademesi silahlı örgütlenme yapısında değişikliğe gitti.

Abone ol

Gaziantep’te yapılan ilk yeni komuta kademesi toplantısında konuşan Suriye Geçici Hükümeti'nin Savunma Bakanı Esad Mustafa, Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'nın Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) yeniden yapılandırarak güçlendirdiğini, ÖSO altyapısının tamamlandığını ve çeşitli kentlerde askeri meclislerin kurulduğunu söyledi.

ÖSO bünyesinde yeni birçok birimin kurulduğunu, bu birimlere de yeni atamaların yapıldığını dile getiren Mustafa, tüm kentlerde askeri heyetlerin oluşacağını ve kentlerin tamamında muhalif operasyonel güçlerin bulunacağını kaydetti.

Mustafa, "Dışarıdan gelecek silahların operasyon bölgelerine iletilmesini sağlamak, silahlı muhaliflere lojistik destek vermek ve mali destek için de çalışacağız. Operasyonel güçlerimiz sahadaki birliklerden kuruldu, bu birlikler sahada rejim güçlerine, Hizbullah'a ve Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı koyacaktır. Tüm bu yapılanmaları Suriye Geçici Hükümeti'nin Savunma Bakanlığı bünyesinde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Selim İdris'in yerine ÖSO komutanlığına getirilen Abdulilah Beşir de toplantıya katıldı.
Esad Mustafa’nın yaptığı toplantıda yeni komuta kademesi ve görev alanları da açıklandı:
    
Özgür Suriye Ordusu Operasyon Sorumlusu: General Zeki el Ula
Lojistik Sorumlusu: General Adnan Kutba
Gözetleme Birimi: General Ahmet Şerruf
Top ve Füze Birimi: General Abdulmecit Dibeys
İdare ve Organizasyon: Talel Firzad
Mali İşler: General İbrahim Derviş
Hukuk: General Hamid abu Zeyn
Hava Kuvvetleri: General Salah Besserin
İletişim Sorumlusu:  Riyad Said
Askeri İstihbarat: General Yahya Bitar