BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.442,01
HABER /  DÜNYA

Gazze'de son durum İsrail Gazze saldırısı son dakika bilgiler SON DAKİKA

Gazze'den son dakika haberleri... İsrail'in karadan ve havadan vurduğu Gazze Şeridi'nde yaşanan son dakika gelişmeleri internethaber.com'da

Abone ol

İSRAİL'in kara harekatı başlattığı Gazze'den son dakika haberler geliyor, sirenler çalmaya başladı yeni saldırı var.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında son dakika bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısının 271'e yükseldi, yaralı sayısı ise 2 bin 50 olarak açıklandı. İsrail ise Türkiye'yle diplomatik ilişkileri düşürme kararı aldı.

GAZZE'DE YAŞANANLARI CANLI YAYINLA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN 

BU HABER SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR

GAZZE'Yİ TAMAMEN İŞGAL TEHDİDİ

22.00- İsrail'in Gazze'ye yönelik hava harekatında bugün 4 çocuğun daha öldürüldüğü açıklandı.

20.49- İsrail Gazze’ye karadan girdiği dün akşamdan beri 30 Filistinliyi daha öldürdü. Ölü sayısı 274'e yükseldi. İsrail hükümeti kara harekatını genişletme tehdidi savurdu

İSRAİL 8 BİN ASKERLE GİRDİ

20.00 - İsrail topçu birlikleri Gazze’nin kuzeyinde bazı yerleşim birimlerini vuruyor. İsrail ordusu Gazze sınırına yeni takviye birlikler sevk ediyor. 

*İsrail 8 bin askerle Gazze'ye
girdi. Gazze karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman altında. İsrail’in başlattığı kara harekatında dünden bu yana 30 Filistinli hayatını kaybetti. Bunlardan üçü çocuk.

OBAMA : İSRAİL'İ DESTEKLİYORUZ

19.00 - ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'İn Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında konuştu: Netenyahu ile Gazze’deki son durumu değerlendirdik. İsrail’in kendini savunma hakkını destekliyoruz.

İSRAİL'DE SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR

17.34- İsrail ordusu yeni saldırılara hazırlanıyor. İsrail'in Gazze sınırındaki bölgelerinde İsraillileri uyarmak için sirenler çalmaya başladı.

israil-gazze-saldiri-haritasi.jpg 

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI GİDEREK ARTIYOR

17.25- Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü: Saldırılarda 271 kişi öldü, 2050 kişi yaralandı.

16.57- Filistin Lideri Mahmud Abbas ile Cumhurbaşkanı Gül ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda iki lider uluslararası camiaya 'kalıcı barış için' çağrı yaptı. MAHMUD ABBAS-ABDULLAH GÜL BASIN TOPLANTISININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

16.50- Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi: Gazze'de evleri hasar gördüğü veya yıkıldığı için barınma ihtiyacı olan 96 bin 400 kişi var. Gazze'de ölüme ve yaralanmaya şahit olan veya evini kaybeden 57 bin 900 çocuğun psikolojik desteğe ihtiyacı var.

16.45- Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Filistin Devlet Başkanı ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le telefonla konuştu. Papa, endişelerini dile getirdi ve düşmanlığın bitmesi için çağrıda bulundu.

16.38- Al Jazeera'nın iddiasına göre, Gazze saldırılarında ölü sayısı 267 oldu.

16.30- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas iki günlük ziyaret için Türkiye'ye geldi. Abbas, Erdoğan ve Gül ile Gazze'deki operasyonu görüşecek.

15.50- Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama: Harekatı endişeyle karşılıyoruz, İsrail'i ölçülü hareket etmeye çağırıyoruz. Sivillerin korunması esastır.

15.30- İsrail ordusu kara harekatında öldürülen Filistinli sayısının 17 olduğunu açıkladı. 13 Filistinli'nin ise gözaltına alındığını duyurdu.

İNGİLİZ MUHABİRDEN KAN DONDURAN TWEETLER

15.00- Guardian'ın Kudüs muhabiri Peter Beaumont: Bu sabah Gazze'de çok fazla ölüm gördüm, çok çocuk vardı. Gerçekten şok edici sahneler gördüm. Bir adam iki yaşındaki oğlundan geriye kalanları bir poşete koyuyordu. Üç kardeş yatak odalarında vuruldu. Son günlerde karşılaştığım sahnelerin birçoğunda çocuklar var.

fft16_mf2299080.jpeg


gazze.20140718155633.jpg

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E ZEHİR ZEMBEREK YANIT

14.50- İsrail'in adımlarının ardında üç çocuk konusu falan yok, yalan, çünkü çocukları en iyi öldürmesini bilen İsrail'dir. Bunu ben daha önce Davos'ta söylemiştim. O zaman da sahilde çocukları vurmuştu, bu kez de aynısı oldu. Benim çağrım İslam dünyasına, tavrımızı net olarak ortaya koymadığımız sürece olaylar devam edecektir.

İsrail, El Fetih ve Hamas birleşmesini engellemek istiyor. İsrail, Hamas'ı Mısır görüşmelerinden dışlamak istiyor. İsrail barışı tehdit eden bir ülkedir. Hiçbir azaman barış yanlısı olmadı. Zulmetmiştir, edecektir. Ben bu görevde olduğum sürece İsrail ile olumlu şeyler düşünmem. BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İSRAİL AÇIKLAMALARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

14.30- Gazze'ye kara saldırısının başlamasının ardından kuzey ve güney yönlerinde 1.5 kilometre ilerleyen İsrail ordusu, bu bölgelerde siper kazarak mevzilenmeye başladı.

israil-gazze-saldirisi-haritasi.jpg

İsrail ordusunun Gazze saldırısına ilişkin haritası basına sızdı.

14.20- Protestoları dağıtmak için İsrail polisi Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Harem-i Şerif'e girdi. İsrail güvenlik güçleriyle Filistinliler arasında Mescidi Aksa'da çatışmalar yaşanıyor. İsrail yönetimi, Kudüs'te 50 yaş altı erkekler ve 40 yaş altındaki kadınların Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladı.

israil mecsid-i aksa'ya girişi durdurdu .jpg

 CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN İSRAİL'E UYARI

14.10- Özellikle İsrail'in bu kural tanımaz saldırganlığı sadece Filistin'de değil, dünyanın her tarafında da nefret tohumlarını saçmakta ve dünyanın radikalleşmesinde İsrail'in çok büyük sorumluluğu olmaktadır. Bir taraftan yaşanan insanı acılar, bir tarafta zulüm ve saldırganlık.. Bir an önce durması gerekir. Bugün öğleden sonra BM Güvenlik Konseyi toplanacak. Güvenlik Konseyini, çok acil şekilde İsrail'in saldırganlığını durdurmaya dair çok kuvvetli bir tedbir ve açıklama yapmaya davet ediyorum. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'ÜN İSRAİL AÇIKLAMALARNIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

41123.jpg

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

13.30- Gazze'de tek taraflı değil, müzakere edilmiş kalıcı bir ateşkese ihtiyacımız var. Türkiye herkes sessiz kalsa da İsrail'in bu zulmüne karşı sessiz kalmayacaktır. AHMET DAVUTOĞLU'NUN İSRAİL AÇIKLAMASININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

12.55- İsrail uçakları, Şucaiye'de Cundiye ailesine ait evi bombaladı. aynı bölgede top mermisi bombardımanı yoğunlaşıyor.

12.50- Beyt Hanun'da top mermisi bombardımanı sonucu 3 kişi öldüğü ileri sürüldü.

12.20-HAMAS SÖZCÜSÜ MÜŞİR MASRİ: Netanyahu hava saldırılarının hedefe ulaşamamasından sonra kara harekatını başlatmakla gerçek bir maceraya adım atmış oldu. Filistin direnişinin saldırılara karşı koymak için hazır olduğuna güveniyoruz. Mısır’ın ateşkes teklifi Abbas’ın talimatıyla gelmişse bu tüm Filistinlilerin hayal kırıklığına uğratır.

41115.jpg

NETANYAHU'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

12.08- İsrail ordusuna daha geniş bir kara operasyonuna hazırlanmaları için talimat verdim.

Hamas'ın İsrail'e giden tünelleri ancak karadan yok edilebilir. Kara operasyonlarını genişletmeye hazırız. Birinci önceliğimiz İsrailli sivillerin güvenliğini sağlamak. Sivil ölümlerine karşıyız, ancak Hamas bir terör örgütü ve sivillerin arkasından kentlerimizi vuruyor.

israil başbakanı binyamin netanyahu gazze operasyonu sonrası basın açıklaması yaptı.jpeg

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun basın toplantısından bir fotoğraf

İSRAİL ORDUSU GERİ Mİ ÇEKİLDİ?

11.36- Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları yapılan yazılı açıklamada, Refah'ın doğusundaki Hasinat bölgesine girmeye çalışan İsrail özel güçlerine karşı yüz yüze çatıştıklarını ve İsrail askerlerinin büyük kayıp vermesi üzerine geri çekildiklerini duyurdu.

Anadolu Ajansı’na göre görgü tanıkları da Han Yunus'un doğusuna sızmaya çalışan İsrail özel kuvvetlerinin, çatışmaların ardından geri çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

SOSYAL MEDYA GAZZE'DEKİ BU BEBEĞİN GÖRÜNTÜSÜNÜ KONUŞUYOR... TIKLAYIN

İSRAİL GAZETECİLERİ VURDU

11.30- İsrail, Gazze'de bulunan bir medya merkezine saldırı düzenledi. Saldırıda binada bulunan bazı gazeteciler yaralandı. Binada çok sayıda uluslararası medya kuruluşunun ofisi bulunuyor.Söz konusu bina 2008’de de İsrail ordusu tarafından hedef alınmıştı.

israil'in hedefi olan gazze'deki medya merkezi binasından bir fotoğraf.jpeg

İsrail'in hedefi olan Gazze'deki medya binasının saldırı sonrası görüntüsü

İSRAİL ASKERLERİ KAHVE MOLASINDA

11.20- ABC'nin Dış Haberler Muhabiri Hamish Macdonald, Gazze sınırındaki İsrail askerlerini bir benzin istasyonunda kahve alırken görüntüledi.

i̇srai̇l-askerleri̇-kahve-molasi.jpg

11.10- Jerusalem Post gazetesi ölen İsrailli askerin adını açıkladı. Hayatını kaybeden Çavuş Eitan Barak'ın 20 yaşında olduğu belirtildi.

11.00- Kara harekatının başladığı dünden itibaren 24 Filistinli öldü, 200 kişi yaralandı.

4 PARTİDEN ORTAK GAZZE KARARI

10.19- Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in 12 gündür Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik sürdürdüğü saldırılarda 260 kişinin öldüğünü, bin 980 kişinin yaralandığını söyledi.

Kudra, ilkyardım ekiplerinin İsrail'in gece bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki Refah ve Han Yunus kentlerinde enkazdan 10 ceset çıkardığını belirtti.

10.00- İsrail ordusu, Gazze'de 143 hedefi vurduğunu açıkladı. İsrail Ordu Rasyosu'nda askerlerin Gazze sınırında meydana gelen çatışmalarda 14 Filistinliyi öldürdüğü kaydedildi.

HAMAS NEDİR? GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ İSLAMİ DİRENİŞ HAREKETİ HAMAS'IN TARİHÇESİ

09.33- Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, keskin nişancıların bir İsrail askerini yakın mesafeden vurduğunu açıkladı. İsrail Ordusu da askerin ölümünü doğruladı.

gazzede-ölen-israilli-askerin-fotoğrafi.jpg

Gazze'de ölen İsrailli asker Çavuş Eitan Barak (20)

09.21- İsrail bakanlar kurulu saat 11.00'de toplanma karar aldı.

08.56- BM Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısını görüşmek için Ürdün'ün talebi üzerine toplanacak.

08.40- Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun dün geceden bu yana Gazze Şeridi'ndeki 100 hedefi vurduğunu bildirdi. Vurulan hedefler arasında 20 roket fırlatma mevzisi ve dokuz tünel olduğu belirtildi.

İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE BÖYLE GİRDİ

08.15- AFP, Gazze'ye yönelik İsrail operasyonun 11'inci gününde ölen Filistinli sayısının 260'a ulaştığını bildirdi.

08.08- El Cezire, İsrail'in Gazze'ye kara harekatının başlamasının ardından gece boyunca 19 Filistinli'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

07.54- Gazze'nin üç farklı bölgesine girmeye çalışan İsrail özel kuvvetlerinin, Hamas'ın İzzeddin el Kassam Tugayları ve Filistinli gruplar ile girdikleri şiddetli çatışma sonucu geri çekildikleri bildirildi.

GAZZE'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA VİDEO İZLE

gazze gazze şeridi nasıl bir yer gazze şeridi'nde yaşam gazze şeridi harita.jpg

22.45'TE GAZZE'YE GİRDİ

İsrail Başbakanı Netanyahu akşam saatlerinde orduya kara herakatı için emir verdi. İsrail saat 22.00'de Gazze'nin güney sınırındaki vatandaşlarına sığınaklara girmeleri için çağrı yaptı. Saat 22.45 sularında da Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman başladı.

Bombardımanla beraber 8 bin asker de tanklar eşliğinde kuzey ve doğudan Gazze'ye girdi.

5 AYLIK BEBEK ÖLDÜ

Gazze'deki görgü tanıkları özellikle denizden çok yoğun bombardıman altında olduklarını, İsrail askerlerine Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın karşılık verdiğini kaydetti. Gazze’nin doğusunda bulunan Şucaiye mahallesi en fazla bombalanan bölgelerden biri. Burada İsrail'in top atışları nedeniyle biri çocuk, biri bebek, dokuz Filistinli öldü.

gazze-hari̇tasi-gazze-i̇şgal-hari̇tasi.jpg

1946'dan bu yana Filistin haritasındaki değişim. Gazze Şeridi haritasındaki son durum

AMBULANSLAR YARALILARA ULAŞAMIYOR

Hayatını kaybeden beş aylık bebeğin cesedi, ailesinden altı yaralıyla birlikte Gazze'deki Vefa Hastanesi'ne getirildi. Görgü tanıkları çok sayıda evin isabet aldığını belirtti. Ambulanslar yaralılara ulaşamıyor.

gazze-son-dakika-fotoğraflari.jpg

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların en büyük hedefi çocuklar oldu.

Bölgedeki bir çok hastane 10 gündür süren bombardıman nedeniyle kullanılamaz halde. Taşınabilen yaralılar Gazze'deki Vefa Hastanesi'ne getiriliyor.

İsrail’in Aşkelon bölgesinde sirenler çalıyor. İsrailliler sığınaklara girdi. Hamas'a bağlı Kassam Tugayları ile İsrail özel birlikleri arasında Gazze’nin kuzeyinde Han Yunus'ta da şiddetli çatışmalar var. Burada da üç Filistinli öldü.