BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  DÜNYA

İsrail'den flaş Türkiye kararı!SON DAKİKA

İsrail, Türkiye'deki büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik protesto gösterilerinin ardından yeni bir talimat verdi.

Abone ol

İsrail, Türkiye'deki büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik protesto gösterilerinin ardından diplomatik personel sayısını "gerekli olan en düşük" seviyeye düşürdü.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'deki İsrailli diplomatların ailelerinin ülkeye geri dönmesi için talimat verdi.

İsrail basınının haberine göre, İstanbul ve Ankara'daki büyükelçilik ve başkonsosluk binaları önündeki gösterilerin ardından Tel Aviv yönetimi, Türkiye'deki diplomatik temsil seviyesinin asgari düzeyde tutulmasına karar verdi.

TÜRKİYE'YE NOTA GÖNDERİLECEK

Ynet sitesindeki habere göre Lieberman ayrıca, Türk güvenlik güçlerinin diplomatik misyonları koruma görevini yerine getirmediğini de öne sürerek, bu konuda Türk hükümetine nota gönderilmesi talimatını verdi.

İSRAİL ELÇİLİĞİ TAŞ YAĞMURUNA TUTULMUŞTU

İsrail'in bu kararı almasında yaşanan protestolar etkili oldu. Dün gece kara saldırısı başlattığında İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu taş yağmuruna tutulmuş ve binanın camları kırılmıştı.

İSRAİL PROTESTOLARINA GAZLI MÜDAHALE TIKLA

Benzer bir saldırı Ankara'da da İsrail Büyükelçiliğine yönelik gerçekleşmiş bina taşa tutulmuştu.
Konutun camları kırılırken, bahçe duvarına daFilistin bayrağı asılmıştı.

BÜYÜKELÇİ KONUTU TAŞ YAĞMURUNA TUTULDU TIKLA
 

41105.jpg
GAZZE'DE NELER OLUYOR? TIKLA CANLI YAYINLA İZLE