BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziantep'te mozaik yarışması O eserler sergilenecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması 2015” düzenlenecek.

Abone ol

GAZİANTEP ’in sanatsal ve kültürel etkinliklerin gelişmesine katkı sağlayacak çalışmaların yapıldığı bir merkez olmasını hedefleyen proje kapsamında, mozaik sanatçıları ve sanatseverler bir araya gelecek.

Nisan ayında başlangıçı yapılan ve yaklaşık 6 ay sürecek projenin sonunda eserlerin değerlendirileceği, ödül töreninin yapılacağı üç günlük bir yarışma düzenlenecek.

gaziantepte-mozaik-yarişmasi-o-eserler-sergilenecek.jpg

DERECEYE GİREN ESERLER SERGİLENECEK

22-24 Ekim’de yapılacak yarışmada, dereceye giren eserler sergilenecek. Ardından eserler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde kalacak, daha sonraki yıllarda ise eserler birleştirilerek çağdaş bir mozaik koleksiyonunun temeli oluşturulacak.

Yarışmanın ardından yarışmaya katılan sanatçılara, asırlardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Gaziantep gezdirilerek, Zeugma Antik Kenti ve mozaiklerin tanıtımı yapılacak.

gaziantepte-mozaik-yarişmasi-o-eserler-sergilenecek!.jpg

2013'TE YARIŞMA YAPILMIŞTI

Bu arada Gaziantep Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve yerel sponsorlar tarafından desteklenen projenin, ilki “Cumhuriyetin Kuruluşunun 90.yılında 90 Eserli Uluslararası Mozaik Yarışması” adı altında 2013 yılında gerçekleştirilmişti.

gaziantepte-mozaik-yarişmasi-o-eserler-sergilenecek!.20150818100202.jpg