BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziantep'te engelli vatandaşlara bir kolaylık daha!

Engellilerden gelen talepleri değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, aldığı meclis kararı ile kentte bulunan mesire alanları, kültür müzeleri, botanik ve hayvanat bahçelerini engellilerin girişi için ücretsiz yaptı.

Abone ol

Türkiye’de ilk engelli daire başkanlığını kuran, ilk kez camiide engelliler için hutbe okutan, kentin değişik noktalarına engelli arabalarına şarj cihazı kuran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de engellilere Büyükşehir Belediyesine bağlı kültür müzeleri, mesire alanları, botanik bahçesi ve hayvanat bahçesi gibi sosyal aktiviteli alanları ücretsiz yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, engellilerin toplumsal kabulü ve yapılan çalışmaların daha ileriye götürülmesi için bir takım çalışmalar yürütüyor. Engellilerin bilinç düzeyini yükseltmek, sosyal ilişkilerini ve aktivitelerini arttırmak, farkındalık oluşturmaları adına bu kararı aldıran Engelliler Daire Başkanlığı böylece projesine bir yenisini daha eklemiş oldu. Yüzde 40 ve üzeri engel grubunun yararlanabileceği bu karardan; aynı zamanda engellinin refakatçisi de yararlanabiliyor.

engelliler-müzelerde-(4).jpg

"ENGELSİZ BİR ŞEHİR"

Büyükşehir Belediyesine ait hayvanat bahçesi ve müzeleri gezen engellilerden Mehmet Can Durmuş, Gaziantep’te engelliler için birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Durmuş, “Gaziantep’i engelsiz bir şehir haline getiren ve tüm engelliler için seferber olan Büyükşehir Belediyemize ve Engelli Daire Başkanlığımıza teşekkür ederim” dedi.

Bakanlığı döneminde de engelliler için birçok proje gerçekleştiren Başkan Fatma Şahin’in önemli hizmetler yaptığını aktaran engelliler, yapacağı projelere destek olacaklarını söyledi.

engelliler-müzelerde-(1).jpg

"ENGELLİLER ÜÇ ADIM İLERİYE TAŞIDI"

Gaziantep’te engelliler için artık engellerin kalktığını aktaran engelli annesi ise, “Gaziantep’te engelliler bir adım gerideydi. Ama Başkanımız Fatma Şahin engellileri üç adım ileriye taşıdı. O’nun yaptığı hizmetlerin her zaman arkasında olacağız” değerlendirmesini yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin engelli otobüsü ile şehir turu yapan engelliler, ücretsiz olarak girdikleri müzeler, hayvanat bahçesinde keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

engelliler-müzelerde-(3).jpg