BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Firmaların beklediği rapor yayında

Poyraz Danışmanlık genel müdürden vasıfsız işçiye kadar uzanan yelpazede 37'inci rapor yayınladı.

Abone ol

1973 yılından beri kesintisiz her yıl yapılan benzersiz ve tek araştırma, Türkiye’de kendi alanında bir rekor kırdı. Bu rekor,  Türkiye’de Ücretler araştırmasının hem sürekliliğinin ve hem de gördüğü işlevde başarısının bir kanıtı oldu.

Türkiye’de Ücretler Araştırması, Genel Müdür ücretinden, Vasıfsız İşçinin ücretine kadar bütün iş türlerinin ücretlerini gösteriyor. Kobileri, sanayi, ticaret ve hizmet şirketlerini, büyük holdingleri ve global şirketleri de içeren bu araştırma, yıllardır işletmelerin ücretler konusunda en büyük destekçisi oluyor. Ücretlerle ilgili bilgilerin geniş kapsamda ele alındığı rapor şirketlere büyük kolaylık sağlıyor.

Bu araştırma,temel olarak özel sektördeki işverenin ihtiyaçlarına 37 yıldır cevap vermekle birlikte,kamu kuruluşları tarafından da güvenilir bir referans olarak kabul ediliyor.

37’ inci Raporun yayınlanması nedeniyle bir konuşma yapan araştırmacı kuruluş Poyraz Danışmanlığın Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk yönetim danışmanlarından birisi olan Ali İhsan Poyraz şöyle belirtiyor;

“Ücretlerin ürün ve hizmet maliyetleri içindeki payının gittikçe büyümesi ile birlikte, Türkiye’de "ücret yönetimi" gittikçe daha büyük bir önem kazanmaya başlamıştır. Buna paralel olarak, işletmeler rekabet koşulları altında, piyasada geçerli en doğru ücret seviyelerini  belirlemeye daha ciddi şekilde eğilmeye başlamışlardır.

İşletmeler bir yandan düşük ücret ödemeleri sebebiyle en değerli elemanlarını rakiplerine kaçırmak tehlikesini taşırken, öte yandan gereksiz yere yüksek ücretler ödemekle, karlılıklarını ve sonuçta varlıklarını yitirme riski ile karşı karşıyadır. Bu dengeyi yakalamak için piyasa ücret seviyelerini takip etmek artık işletmeler için kaçınılmaz bir zorunluluk olmuştur. İşte bu noktada Türkiye’de Ücretler Araştırmamız, her yöneticinin ve işverenin vazgeçilmez bir başucu rehberi olmuştur.

Bu tür makro araştırmalar ancak güçlü destekler ile sürekliliğini sağlayabilirler. Bu  vesile ile, Türkiye’de Ücretler Araştırmasının 37 yıldır yaşamasını sağlamak amacıyla, destek verenlere, sponsorlara ,medyaya ve bizimle işbirliği yapan bütün kuruluşlara, teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliriz."

Ücret Araştırma Raporu, hem Türkçe hem de İngilizce olarak ayrı ayrı yayınlanıyor. Bu özel rapor, yalnızca Poyraz Danışmanlıktan yazılı talepte bulunan yöneticilere ‘‘Kişiye Özel’’ olarak sunuluyor.