BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'den yakalanan ünlü Vali'ye ters kelepçe!

BURSA eski Valisi Şahabettin Harput, sağlık kontrolüne ters kelepçeyle götürüldü. Vali Harput, Bursa Valiliği sırasında iş adamlarına örgüte yardım yapılması için iş adamlarına baskı yaptığı iddia edildi.

Abone ol

BURSA'da FETÖ/PYD yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, sağlık kontrolüne ters kelepçeyle götürüldü. Ünlü valinin bu hali ibretlikti.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınması kararı verilen Bursa’da 6.5 yıl valilik yapan ve bir dönem İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput Ankara’da, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise Bursa’daki evinde sabaha karşı yakalandı.

Şahabettin Harput, Ankara’dan Bursa’ya getirilirken il eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde nezarete konuldu.

"CEMAATE USULSÜZ VERİLDİ İDDİASI"

Şahabettin Harput’un Bursa Valiliği görevi sırasında Özel İdare’ye ait bir binayı cemaate yakın olan hastaneye usulsüz olarak verdiği, iş adamlarına cemaate yardım etmesi için dolaylı baskı uyguladığı ve onun döneminde kurulan, emekliye ayrıldıktan sonra yönetiminde görev aldığı Orhangazi Üniversitesi’nin kuruluşunda görevini kötüye kullandığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Emekli olan Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın, Malatya Emniyet Müdürü olarak görev yaparken 2007 yılında Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili olayların yeniden incelenebileceği ileri sürüldü.