BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen için ikinci yakalama kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘bir numaralı müşteki’ olarak yer aldığı ‘Selam Tevhid’ soruşturma dosyasını yürüten polisler hakkındaki fezleke kapsamında 'Bir numaralı şüpheli' Fethullah Gülen hakkında ikinci kez yakalama kararı çıkartılacak.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 100’e yakın polisin gözaltına alındığı, emniyet müdürlerinin de içinde bulunduğu 26 polisin tutuklandığı soruşturma ile ilgili fezleke hazırladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen yaklaşık bin 700 sayfalık fezlekede ilk olarak ‘tutuklanan polislerin yasadışı dinleme yaparak mağdur ettiği’ isimler yer aldı. Bu isimlerin en başında dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldı; Erdoğan’ın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ise ikinci müşteki olarak fezlekeye konuldu.

80 ŞÜPHELİ

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, hükümet üyeleri Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Efkan Âlâ, Mehmet Şimşek’in yanı sıra eski MİT müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı danışmanları Mustafa Varank ile Sefer Turan'ın da müşteki sıfatıyla yer aldığı fezlekede müşteki sayısı 101 olarak belirlendi. 101 ismin tek tek sıralandığı fezlekeye göre aralarında İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de bulunduğu 80 kişi şüpheli.

fethullah-gulen.20150220151421.jpg
BİR NUMARALI ŞÜPHELİ FETHULLAH GÜLEN


Fezlekede bir numaralı isim olarak Fethullah Gülen yer aldı. Gülen'in ardından iki numarada ise Emre Uslu bulunuyor.

emre-uslu.20150220151435.jpg

Üçüncü şüpheli ise eski bir savcı olan şu anda da Bugün Gazetesi’nde yazılar yazan Gültekin Avcı.

gultekin-avci.jpg
SELAM TEVHİD SORUŞTURMA DOSYASI

Fezlekede savcılık tarafından emniyette bulunamayan ‘Selam Tevhid’ soruşturma dosyasının incelenmek üzere gönderildiği belirtildi. 106 klasörden oluşan soruşturma dosyasının incelenerek savcılığa rapor sunulduğu hatırlatıldı.

İnceleme sonucunda 2010-2013 tarihleri arasında yürürütülen Selam Tevhid soruşturması kapsamında çok sayıda bakan, milletvekili, siyasetçi, bürokrat, akademisyen, gazeteci/yazar, işadamı, devletin üst düzey yetkilileri, danışmanlar, vakıf ve dernek başkanları ve üyeleri hakkında dinleme yapıldığının tespit edildiği fezlekede belirtildi.

GÜLEN HAKKINDA 2. DOSYA

Al Jazeera Türk'ün savcılık kaynaklarından edindiğini iddia ettiği haberine göre, Fethullah Gülen hakkında bu soruşturma kapsamında da yakalama kararı çıkarılacak. Daha önce Tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen için ikinci kez yakalama çıkmış olacak.

BU DOSYA İLE TAHŞİYECİLER DOSYASINDAKİ DELİLLER İÇİN BİRLEŞTİRME TALEBİ

Bu dosya ile Tahşiyeciler dosyasındaki Fethullah Gülen ile ilgili deliller birleştirilerek ‘kırmızı bülten talebi için’ Adalet Bakanlığı’na gönderilecek.

Emre Uslu hakkında da yakalama kararı çıkartacak olan savcılık, Gültekin Avcı’yı da önümüzdeki günlerde ifade vermeye davet edecek.