BIST 10.159
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.395,01
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş: Getirin molotofu!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Yalancı" ve "Aciz" dedi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sert çıktı.

Demirtaş, “Halkı özellikle göstericilere karşı sivil, faşist bir güç halinde harekete geçirme çağrısı Başbakan'ın acizliğinin göstergesidir” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU: BÜTÜN MİLLET AYAĞA KALKAR

Selahattin Demirtaş, Taksim Hill otel’de düzenlenen, ‘2. Avrupa Sol Partisi Akdeniz Konferansı’na katıldı.

Demirtaş, Başbakan Davutoğlu’nun, “Kimse Türkiye’deki insanları direnişe çağırmaya kalkmasın, o direnişin altında kalır. O zaman bütün bir millet ayağa kalkar, molotofkokteylini savunanlara karşı kendi sokağını, şehrini savunur” sözlerine yanıt verdi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: BAŞBAKAN'IN ACİZLİĞİNİN GÖSTERGESİ

Selahattin Demirtaş, “"Güvenlik Paketi ile ilgili tavrımızda ne kadar haklı olduğumuz, parlamentoda AKP'nin milletvekillerinin şiddet içerikli saldırısıyla iyice anlaşılmış oldu. Zihniyetleri bu. Bu yasa çıktığında aşağı yukarı bunun benzeri, daha fazlası şeyleri yasal olarak yapma hakkına AKP kavuşmuş olacak. Biz direnişimizi sürdürüyoruz. Yasanın çıkmaması için muhalefet olarak elimizde ne imkan varsa, iç tüzüğünün bize sağladığı bütün imkanları kullanmaya devam edeceğiz. Başbakan halen çarpıtmaya, yalan söylemeye devam ediyor. Bizim molotofu, bonzaiyi serbest bırakmak istediğimizi söylüyor. Bir kez daha tekrarlıyorum, iki madde halinde getirin paketi, bonzai ve molotof. Hemen çıkaralım. Geri kalan bütün maddeleri geri çekin. Bonzai ve molotof dediğiniz madde kalsın, hemen onları çıkaralım. Samimiyseniz, bonzai ve molotofta bu kadar seviyorsanız getirin, o iki maddeyi hemen hızlı bir şekilde çıkaralım. Yok eğer samimi değilseniz halkı kandırmayı bırakın. Derdiniz başka. Sarayı korumak istiyorsunuz. Saltanatınızı korumak istiyorsunuz. Yalanlarınız, riyakarlıklarınız ortaya çıktıkça, halk tepkisi büyüyecek bunu önlemeye çalışıyorsunuz. Bu yasa budur. Katliam yasasıdır. Sokakta gençleri, çocukları katletme girişimidir. Halkı özellikle göstericilere karşı sivil, faşist bir güç halinde harekete geçirme çağrısı Başbakanın acizliğinin göstergesidir. Emrindeki polis ve jandarma gücü dahil ona kendini güvende hissetmediği duygusu vermiyor olacak ki sivil faşist çevreleri göreve davet ediyor göstericilere karşı. Antep'te bu yaşandı. Gezi direnişinde bu yaşandı. Kobani sırasında bu yaşandı. Bir kez daha bunları Başbakanın göreve çağırıyor olması acizliğinin ve ne kadar korktuğunun göstergesidir. Bir hukuk devletinde Başbakan bu şekilde konuşamaz. Halkın göstericilere müdahale hakkı yetkisi asla yoktur. Hukukta ihkak-ı hak diye bir madde vardır. Onun dışında da hiç kimse asla göstericilere sivil olarak müdahale edemez, koyamaz. Başbakan bunu düzeltmelidir. Bu faciaya yol açabilir, iç çatışmaya kadar Allah korusun gidebilir Başbakanın bu düşüncesi." diye konuştu.