BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan son dakika önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da İzzetpaşa Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde başkanlık sistemi vardı, 7 Haziran seçimlerinde halktan 400 vekil talebini yineledi. Mecliste yaşanan kavga için "yakışıyor mu" diyen Erdoğan, öyle ya da böyle iç güvenlik kanununun yasalaşacağını söyledi.

Demirel, Özal, Erbakan, Türkeş ve Yazıcıoğlu'nun başkanlık sistemini savunduğunu belirten Erdoğan, "Demir tavında dövülür artık daha fazla vakit kaybetmenin anlamı yok. Başkanlık sisteminin tam zamanıdır. " dedi.

Elazığ'da toplu açılı törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzzetpaşa Meydanı'nda halka seslendi.

Konuşmasının büyük bölümünü başkanlık sistemine ayıran Erdoğan, çözüm süreci ve iç güvenlik paketi tartışmalarına da değindi. İşte o açıklamalardan satır başları:

MEVCUT SİSTEM DAR GELİYOR

"Mevcut sistem artık bize dar geliyor dar. Türkiye daha hızlı karar almasını sağlayacak yönetim sistemine ihtiyaç var. Bunun adı da başkanlık sistemidir liderlik sistemidir. Esasen bizim kadim devlet geleneğimizdeki sistem de budur. Adı ne olursa olsun, bizim tarihimizde milletin kahir ekseriyetinin desteğini, tasvibini, rızasını almayan yöneticilerin devletin başında kalmasının mümkün olmadığını görüyoruz

ŞU ANDAKİ SİSTEM YAMALI BOHÇA

'Meşveret, istişare elbette olacak ancak davulu seçtiğiniz kişinin boynuna asıp, tokmağı millete karşı sorumsuz güçlerin eline teslim ederseniz, işte o sistem teklemeye başlar, yürümez. Onun için de yürümedi. Bak şimdi bu aralar şu Meclis'in haline bakın Meclis'te neler oluyor, yakışıyor mu, oluyor mu, bu doğru bir gidiş değil. Ülkemizde 1960 Anayasası ile böyle bir sistem kuruldu, bu sistem huzur getirmedi. Bu sistem ne yazık ki 15-16 ayda bir değişen hükümetleri getirdi. Böyle bir ülkede istikrar olur mu, refah olur mu? Şuandaki sistem yamalı bohça. Bundan bir şey olmaz.

SEN KİMSİN YA

Bir tanesi çıkmış YSK'ya gitmiş. Ne demiş biliyor musunuz, seçimlere kadar meydanlara çıkma yasağı getirin. Duydunuz mu? Tabi YSK gereken cevabı vermiş. Hayatları boyunca bu milletin ülkenin geleceği için taş üstüne taş koymadıkları gibi hayırlı her işi de engellemenin çabası içinde oldular. Neymiş, cumhurbaşkanına seçim yasası, şunu bunu okumadan, konuşma yasağı getirin diyor. Sen kimsin ya, sen kimsin?

400 VEKİL İSTEDİ

Şimdi diyorum ki 400'ü verin yeni anayasayı yapalım, 400'ü verin ki yeni Türkiye'yi kuralım, 400'ü verin çözüm sürecine koşalım. (Erdoğan ikindi namazı için okunan ezan dolayısıyla konuşmasına bir süre ara verdi)

DİKİLİ AĞACINIZ VAR MI?

Sultan Alparslan 1071'de damga vurdu şimdi biz 2071 diyoruz. İşte hedef koymak bu ufuk sahibi olmak bu. Şimdi muhalefete bunu sormak lazım sizin dikili ağacınız var mı?

DENİZİN ALTINDAN MARMARAY'I YÜRÜTTÜK

79 senede yapılan bölünmüş yol 6100 km idi. Buna 17500 km bölünmüş yol ilave ettik. Dedem Fatih gemileri karadan yürüttü biz de denizin altından Marmaray'ı yürüttük. Şimdi bitmedi Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz yine denizin altından. Fatih Sultan köprüsünün kuzeyinde şimdi de Yavuz Sultan Selim köprüsünü yapıyoruz. 4 gidiş 4 geliş ortasından da YHT geçecek. Dünya ile yarışıyoruz, yeni Türkiye böyle olacak. Ama bunu yeni anayasa ile yapacağız, başkanlık sistemi ile daha hızlı yapacağız.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN TAM ZAMANI

Geçmişte Rahmetli Özal başkanlık sistemi dedi, Demirel Başkanlık Sistemi dedi, Rahmetli Türkeş Başkanlık sistemi dedi ardından gelenler inkar ediyor. Rahmetli Yazıcıoğlu, Erbakan başkanlık sistemi diyordu. Daha pek çok siyasetçi parti aynı görüşü savundular. Gerçi şimdi onların mirasına oturduklarını iddia edenlerin bir kısmı çark ettiler, tam tersini savunuyorlar. Aslın tercihi ortada iken vekilin sözüne bakılmaz. 

TANDIR SICAKKEN EKMEK TUTAR

Maalesef bu konuda arzu edilen ilerleme yok ama halkta var. Tandır sıcakken ekmek tutar. Demir tavında dövülür artık daha fazla vakit kaybetmenin anlamı yok. Başkanlık sisteminin tam zamanıdır. Bize karşı çıkanlar sadece hakaret, sadece iftira. Diktatörlükmüş bunları hepsi boş laf. Selin ağzı tutulur ama elin ağzı tutulmaz. Biz dilekçemizi millete veriyoruz. Kabul ederse başımız gözümüz üstünde yeri var. Etmezse bu karara da saygı duyar hizmetimize devam ederiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE AYAR

12 yılda buraya geldik, şimdi patinaj yapıyoruz. Diyoruz ki patinaj yapmayalım tekrar hızlanalım. İlla Amerika’daki sistemi entegre etmek zorunda değiliz. Bir arı misali her çiçekten balımızı alır, kendi sistemimize göre entegre ederiz.

7 HAZİRAN MİLAT OLSUN

Başkanlık sistemine destek yüzde 70. Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Gelin 7 haziran seçimlerinde yeni türkiye yeni anayasa başkanlık sistemi ve çözüm süreciyle beraber ülkemizin tarihinde bir milat yapalım. 

NERESİ ÖZGÜRLÜK?

Malum bölücü terör örgütü onun uzantıları 6-7 ekim'ed olanları biliyorsunuz. Cizre'de olanları biliyorsunuz. Suratlarında maskeler etekleri giymişler. Kaldırımları söküyorlar, polise saldırıyorlar dükkanlara saldırıyorlar, molotofla araçlar yakıyorlar buna da utanmadan sıkılmadan özgürlük diyorlar. Bunun neresi özgürlük? Partilerinin eş başkanlarından biri halkı sokağa davet etti.

Eger bunu yapıyorsanız ihanettir bunlar benim kürt kardeşimin temsilcisi değildir, bu oyunu 7 haziranda bozacaksınız.

ÖYLE DE YAPSANIZ ÇIKACAK BÖYLE DE YAPSANIZ BU KANUN ÇIKACAK

Devamlı oyalıyorlar. Yapmayın göreviniz yasaları çıkartmak engellemek değil. Öyle de yapsanız böyle de yapsanız bu kanun çıkacak. Çözüm sürecinin başarıyla ulaşmasının ardından Elaziz'de yeni dönemin açılacağına inanyorum. Yatırımcı istikrar güven huzur ister."

meydan.20150220144541.jpg