BIST 8.896
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,68
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan ilginç referandum sonucu tahmini

Fehmi Koru, kişisel sayfasında yazdığı köşe yazısında yaklaşan referandumu değerlendirdi. Koru, 'referandumun önemine uygun değerlendirmediğini' söylerken 'darısı yeni referandumun başına' diyerek yeni bir referandumun olacağını iddia etti.

Abone ol

Günlük köşe yazıların kendi sitesinden devam eden Fehmi Koru, bugünkü yazısında 16 Nisan referandumuna ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

Türkiye'nin sandık başına gitmesine sayılı günler kala yaşanan gelişmeleri değerlendiren Fehmi Koru, dikkat çeken ifadeler kullandı. 

"Bu referandumu önemine uygun değerlendiremedik.. Vuslat bundan sonraki referanduma kaldı.." başlıklı yazısında yeni bir referandum olacağını düşündüğünü söyleyen Koru, referandumda oy kullanacaklara da tavsiyelerde bulundu. 

Yazısında kendi referandum kararına dair de net açıklama yapmayan Fehmi Koru, Türkiye'nin referandum ihtiyacının 16 Nisan ile sınırlı kalmayacağını işaret etti. 

İŞTE FEHMİ KORU'NUN YAZISINDAKİ O BÖLÜMLER

Türkiye 16 Nisan günü yapılacak referandumda sandıktan ‘evet’ oyunun baskın çıkmasıyla bugün yürürlükte olan sistemden farklı biçimde yönetilen bir ülke haline gelecek.

Devlet yönetimi için düşünülmüş yetkilerin neredeyse bütünü.. şimdi onları kullanan kişi ve kurumlardan alınarak.. daha az sayıda kişi ve kuruma devredilecek…

En önemli yetkiler de cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan kişide toplanacak.

Referandum aslında “Bunu istiyor musunuz?” sorusuna cevap arıyor.

İstiyor muyuz?

Kendi hesabıma bu soruya ‘hayır’ demem kadar ‘evet’ demem de mümkün.

Ancak, kampanya boyunca cepheleri oluşturan kişilerin tezlerini savunurken kullandıkları argümanlar, nihai kararımı belirlemede bana hiç yardımcı olmadı, olmuyor.

(...)  Darısı yeni referandumun başına Daha sakin bir ortamda gitmeyi isterdim referanduma; savunulan tezlerin konuyla sınırlı kaldığı bir tartışma ortamını yeğler, özgür bir ülkenin kaderini belirleyecek oylamaya yabancıların tedirginlikle değil merakla yaklaşmalarını beklerdim.

Belki bir sonraki referandumda bunu başarırız. Referandum ihtiyacının 16 Nisan’la sona ermeyeceğini düşünüyorum çünkü…"