BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL

Facebook kovaya daldırılan bebek videosunu kaldırmıyor

Facebook, bir bebeğin defalarca su dolu kovaya batırılarak kollarından çevrildiği videoyu kaldırmayı reddetti. bebeğin sürekli ağladığı 2 dakikalık videonun kurallarına aykırı olmadığını açıkladı.

Abone ol

Facebook, bir bebeğin defalarca su dolu kovaya batırılarak kollarından çevrildiği videoyu kaldırmayı reddetti.

Facebook, bebeğin sürekli ağladığı iki dakikalık videonun kurallarına (topluluk standartlarına) aykırı olmadığını açıkladı.

İngiltere’de çocuklara karşı eziyeti önlemeye yönelik çalışmalar yürüten NSPCC adlı örgüt, hükümete yazı yazarak, videounun kaldırılması için girişimde bulunmasını istedi.

Derneğin Başkanı Peter Wanless, Kültür Bakanı’yla internet güvenliğinden sorumlu bakan yardımcısına gönderdiği mektupta “Bu bebeğin durumu doğal olarak son derece önemli. Ancak milyonlarca çocuk dahil İngiliz vatandaşlarının bu korkunç, rahatsız edici içeriğe maruz kalmamasını sapğlayacak tüm yollar araştırılmalı” dedi.

ÇOK OKUNANLAR: Facebook'ta tesettüre karşı mini etek kampanyası

26 Mayıs’ta yüklenen bir videoda kimliği bilinmeyen bir kadın çıplak bebeği sürekli kovaya batırarak çeviriyor. Kadın bir ara bebeği bacaklarından tutarak başaşağı sarkıtıyor.

Çocuğun başı suya batırılmıyor.

Facebook, açıklamasında görüntülerin rahatsız edici olduğunu kabul etmekle birlikte kullanıcıların bunu izleyemeye devam edebileceğini bildirdi.

Açıklamada, “Bu gibi durumlarda zorlu bir seçimle karşı karşıya kalıyoruz: İnsanların bu tür davranışlara karşı farkındalık yaratma arzularıyla videonun rahatsız edici içeriği arasında bir denge kurulması gerekiyor.”

Videoda 18 yaş uyarısı yer alıyor.