BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
HABER /  DÜNYA

Eylemciler müdürlük binasını bastı

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürlüğü’nü özelleştirmelere hazırlamak için iş yerlerinde incele...

Abone ol

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürlüğü’nü özelleştirmelere hazırlamak için iş yerlerinde incelemelerde bulunmak üzere Yatağan’a geldikleri iddia edilen Bakanlık yetkilileri, maden işçilerinin gazabına uğradı. 4 kişilik ekibin GELİ Müessese Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunduğunu haber alan işçiler, müdürlük binasını bastı.
Muğla’nın Yatağan ilçesinde Bakanlık yetkililerinin Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürlüğü ve Yatağan Termik Santrali üzerinde özelleştirme öncesi incelemelerde bulunduğu iddiası GELİ’yi karıştırdı.
4 yetkilinin GELİ Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu ile görüşme halinde olduğunu öğrenen işçiler, müdürlük binası önünde eylem yaptıktan sonra bütün engellemelere rağmen binaya girerek görüşme odasını bastı.
Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu ve güvenlik görevlilerinin bütün uyarılarına rağmen durdurulamayan işçilere ESM ve Türk Enerji Sen üyesi memurlar da destek verirken, ekibin işletmeden derhal ayrılacağı sözünü veren Emiralioğlu’nun, "Herkesi sakin olmaya davet ediyorum. Onlar görevlerini yapan devlet memurları. Bu şartlar altında çalışmaları imkansız. Onları güvenli bir şekilde dışarı çıkaracağız" ifadelerini kullanmasıyla görüşme odasını boşaltan işçi gurubunun bina içinde sürdürdüğü eylem devam etti.

DEVREYE SENDİKA TEMSİLCİLERİ GİRDİ
GELİ Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu’nun yetkililerin ayrılacağı sözünü vermesinin ardından devreye giren Maden-İş Sendikası temsilcileri, işçileri bina dışına çıkılması için ikna ederken, eylem uzun süre bina önünde de devam etti. 4 kişilik ekip bir süre sonra ticari taksiyle işletmeyi sloganlar arasında terk etti.
Bakanlığın ekip tarafından sunulan raporlara göre çalışmalarını sürdüreceğini iddia eden işçiler, “İşyerlerinde incelemelerde bulunan ekip, Bakanlık tarafından görevlendirilen hukukçular heyetidir. Bunlar Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan termik santralleri ile kömür ocaklarında kurum içi ve kurum dışı sözleşmelerin hukuki boyutlarını, üçüncü kişilerle yaşanabilecek hukuksal sorunları tespit edip Bakanlığa buna göre rapor veriyorlar ve bu raporlar doğrultusunda iş yerleri hukuki açıdan özelleştirilmeye hazırlanıyor” dedi.