BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,78
HABER /  GÜNCEL

R4bia işareti Masonik sembol mü?

Rabia işareti Arapça'da dört anlamına geliyor. Bir iddiaya göre ise bu işaret Masonların yaptığı işaretle aynı. İşte o iddia;

Abone ol

İNTERNET HABER - Mısır'daki katliamın mağduru olan İhvan hareketinin yaptığı R4BİA işareti ne manaya geliyor? İşaret Masonik bir sembol mü?

Türkiye'de Mısır darbesinin ardında İsrail var iddiaları konuşulurken Rabia işaretinin Masonik bir sembol olduğu iddiası şaşırtıcı olmayan bir adresten, Aydınlık yazarı Erden Erdem'den

Erdem'in iddiasına göre İhvan hareketenin yaptığı bu işareti Masonlar gizli selamlaşmalarında kullanıyorlar. Bu işaret aynı zamanda Sümerler'de karanlık ruhların sembolü olarak kullanılmış. İşte Erdem'in iddiaları;

RABİA NE DEMEK?

"Arapçada rabia, dört demektir. Dört ve dördüncü.
Ortadoğu sembolizminde, çok eskilere dayanan Rabia işareti, pagan geleneğinde kullanılmıştır. Yaratılışın 4 enerjisinin (açık olan 4 parmak) düşmüş enerjiye (kapalı baş parmak) biat edişini sembolize eden bu harekete "Car'i-yek" de denir.

CARİYE KELİMESİ BURDAN GELİYOR

Car'i, dört köleyi simgelerken, "yek" esir edene işaret eder. Tavla oyununu oynayanlar bu kavramı bilirler. Car'i-yek, 4-1 zarının karşılığıdır.
Arapçadaki "cariye kelimesi" buradan gelir.
Tek sahibe hizmet eden köle (cariye), bu kavramın anlamıdır.

SÜMERLERDE KARANLIK RUHLARIN İŞARETİ

Bu sembolü eski "sümer tabletlerinde ki karanlık ruhlarda görebilirsiniz. Asurlardan Sümerlere kadar, karanlık ruhları temsil eden, savaşılması gereken ruhları simgeleyen heykellerde ki hemen hemen bütün "el figürlerinde" bu işaret vardır.

MASONİK SEMBOL

Masonlarda, 4 parmağın açık bırakılması ve baş parmağın içe doğru bükülmesi ile birlikte, elin kalp hizasında ceketi "baş parmakla, açık parmaklar arasına" almak sureti ile bu hareket yapılır. Mason tokalaşmalarında, 4 parmak dik iken, baş parmak kıvrık ve içe doğrudur. Tamamen, "Rabia işareti şeklindedir."

Hatta bir mason, karşısındaki kişinin mason olduğunu bu özel iletişim yöntemi sayesinde anlar. Baş parmak, karşıdaki kişinin baş parmağı ile işaret parmağı arasındaki deriyi sıkıyor ise, kişinin mason olduğu kanısına varılır.

BENZERLİK YOK!

Eren Edem'in iddiasına konu olan Mason el sıkışmasında baş parmak karşısındakinin işaret parmağına dokunuyor. Bu işaret ile Rabia işareti arasında bariz hiç bir benzerlik bulunmuyor.

mason-el.jpg
Masonik el selamlaşma sembolü

rabia-işareti-r4bia.jpg

RABİA İŞARETİ : İhvan hareketinin kullandığı Rabia işareti ise dört parmağın gösterilmesinden ibaret. Haliyle yukardaki masonik işaretle hiç bir benzerlik göstermiyor.