BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
HABER /  GÜNCEL

Evinden 15 ton çöp çıktı

Edirne'de yaşlı kadının evinden 15 ton çöp temizlendi.

Abone ol

Edirne’de tek başına yaşayan 72 yaşındaki Şahsene Bozkurt'un evi, 16 yıldır biriktirdiği çöpler apartmanda kokuya neden olunca belediye temizlik işleri müdürlüğü ekiplerince temizlendi. Evden yaklaşık 15 ton çöp çıktı.

Medrese Alibey Mahallesi Şifa Mektep Sokak'ta bulunan Venüs Apartmanı'nda yaşayan Şahsene Bozkurt'un evinden çöp kokuları ve böcekler çıkması üzerine komşuları polis ekiplerine haber verdi. Kapıyı kimselere açmayan kadının evine çilingir yardımıyla giren polis ekipleri, odalarda çöp olduğunu görerek Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne haber verdi. Evi temizlemek için gelen temizlik görevlileri yoğun koku nedeniyle içeriye ancak maske takarak girdi. Kendisine sorulan sorulara cevap vermeyen Şahsene Bozkurt, çöp dolu evinin bir odasındaki koltuğa oturarak Kuran-ı Kerim okudu. Temizlik ekibi, evden yaklaşık 15 ton çöp çıkardı.

"HUZUR EVİNE YERLEŞTİRİLSİN ÇÜNKÜ..."

Bozkurt’un komşuları, kadının 1996 yılından bu yana evinde çöp topladığını söyledi. Gelen yoğun kokular üzerine polisi aradıklarını ifade eden komşular, "Şahsene Hanım uzun süredir tek başına yaşıyor. Oğulları yurt dışındaymış. 1996 yılından bu yana da evde çöp biriktiriyor. Apartmanın her yerini böcekler sardı. Daha öncede ev bu şekilde temizlenmişti ama çöp toplamaya devam etti. Biz Şahsene hanımın huzurevine yerleştirilmesini istiyoruz. Çünkü yarından sonra yine çöp toplamaya devam edecek" diye konuştu.