BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,59
ALTIN 2.389,65
HABER /  GÜNCEL

Okul yemeği 900 öğrenciyi zehirledi

Şanlıurfa'da aynı yemeği yiyen öğrenciler hastanelik oldu.

Abone ol

ŞANLIURFA’nın Viranşehir İlçesi’nde bulunan çeşitli okullarda ve taşımalı eğitimin bulunduğu köylerde okuyan öğrencilere öğlen dağıtılan yemekten zehirlenenlerin sayısı 300'den 900’e ulaştı.

1750 ÖĞRENCİ AYNI YEMEKTEN YEDİ

Hastanede serum tedavisi gören öğrencilerin bir kısmı taburcu edilirken, bir kısmının ise tedavisi sürüyor.Viranşehir ilçe merkezindeki çeşitli okullar ile köylerde bulunan okullara taşımalı sistemle gelen yaşları 6 ile 13 arasında değişen öğrencilere, dün öğlen yemeğinde makarna, çorba ve yoğurttan oluşan menü verilmişti. Yemekleri yiyen öğrenciler, akşam saatlerine doğru mide bulantısı kusma şikayetiyle öğretmenleri ve yakınları tarafından ambulans ve özel araçlarla hastaneye kaldırılmıştı. Zehirlenen öğrencilerle dolup taşan Viranşehir Devlet Hastanesi’nde serum ve yer sıkıntısı yaşandı. Hastaneye sürekli eczanelerden serum takviyesi yapılırken, tedavi için hastaneye kaldırılan öğrenciler, yer sıkıntısı yüzünden hastane koridorlarında yere oturup kollarına takılan serumların bitmesini bekledi. Bir sedye üzerinde 3-4 çocuğun tedavi gördüğü hastanede yoğunluk oluşması nedeniyle bazı öğrenciler, ise ilçede bulunan tıp merkezlerinde tedavi edildi.

Viranşehir İlçe Sağlık Grup Başkanı Hasan Işık, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye bugün itibarıyla 900 civarında hastanın tedavi gördüğünü, bunların bir kısmının tedavisi bitmesi üzerine evlerine taburcu edildiğini belirtti. Işık, zehirlenmeye neden olan yemeklerden numune alındığını inceleme sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanıldığı takdirde yemek firması hakkında dava açacaklarını kaydetti.