BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Estetikçilerin kapısını onlar çalışıyor

Uzmanlar, eşinden veya erkek arkadaştan ayrılan, kadınların estetik ameliyatı tercih ettiğine dikkat çekiyorlar…

Abone ol

Uzmanlar, eşinden veya erkek arkadaştan ayrılan, aldatılan, ya da ihmale uğradığını düşünen kadınların estetik ameliyatı tercih ettiğine dikkat çekiyorlar…

Estetik ameliyat olanların yüzde 90’ını kadınların oluşturduğunu belirten, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez şu bilgileri verdi:

Beğenilme arzusu kadınlar için önemli

“Eskiden beri göz önünde olan kişilerin; sanatçıların, politikacıların nasıl göründükleri önemliydi. Ancak, günümüz toplumunda artık sıradan meslek sahibi insanların, esnafın ve hatta ev hanımları da nasıl göründüğünü önemsenmeye başladı. Kendini güzel görme, hem hemcinsleri hem de karşı cins tarafından beğenilme arzusu kadınlar için öteden beri daha baskındır.

Yaşlanma belirtilerinin giderilmesini istiyorlar

Yaşça genç olanlar en sık burun şeklinden veya göğüslerinin küçüklüğünden şikayet ile geliyorlar. Ergenlik döneminden beri bu şikayetlerinin farkındalar ve düzeltilmesini istiyorlar. Daha ileri yaşta olanlar ise genelde doğum sonrası vücutlarında ortaya çıkan deformitelerden rahatsız ve göğüs dikleştirme, karın germe gibi ameliyatlar istiyorlar. Üçüncü grup yani biraz daha ileri yaşlarda ise yüzde meydana gelen yaşlanma belirtilerinin giderilmesini arzu ediyorlar. Bu tür hastaların amacını anlamak ve onlara yardımcı olmak daha kolaydır. Ameliyat sonrası memnun olma oranları da daha yüksektir.

Boşanma, aldatılma, estetik sebebi oldu…


Eşten veya erkek arkadaştan ayrılma, aldatılma, ihmale uğradığını hissetme, iş değişikliği veya iş kaybı kadınları estetik cerrahiye yönlendiren sebeplerin başında geliyor. Bu durumda alınan ameliyat kararının altındaki temel motivasyon, kişinin kendine güvenini ve saygısını tazeleme isteği. Kişi, yakın çevresi ve iş çevresi tarafından kabul görme ve saygı duyulma arzusuyla bizlere geliyor.”