BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'ın istihbarat kaynağı

Hakkari saldırısı için "Ergenekon işi" iddiasını ortaya atan BDP lideri Demirtaş istihbaratı nereden aldığını açıkladı.

Abone ol

Hakkari'de 9 sivilin ölümüne neden olan mayınlı saldırı için "Ergenekon işi" yorumunu yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu açıklamasının kaynağını açıkladı: "Bölgede yaşayan insanlar."

Mayınlı saldırıdan sonra Hakkari'ye gidip incelemelerde bulunan Demirtaş saldırının PKK'yla ilgisi olmadığı yönündeki açıklamasının arkasında durdu. Hakkari'de 9 kişinin barış arayışı sürecinin provoke edilmesi adına katledildiğini ileri süren Demirtaş şunları söyledi:

"Genelkurmay Başkanı çıkıp bu tür olayları maniple edebiliyor. Biz açıklarken buradaki insanlarımızın bilgisine dayanarak, buradan aldığımız bilgilere dayanarak konuştuk. Bölgede yaşayan insanlar, burada yaşanan her türlü olayı yakından bilirler, bölgeye hakimdirler. Burada tek bir mermi patlasa, kuş uçsa bölge insanı nereden geldiğini, nereye gittiğini bilir.''

PKK DA YAPSA AYNI ACIYI HİSSEDECEKTİK

Hakkari'ye acıları paylaşmak için geldiklerini ifade eden Demirtaş şöyle devam etti:

''Ben çok açık söylüyorum, derdimiz, 'işte bu olayı PKK yaptı aklayalım' değildir. Eğer bu eylem PKK tarafından da yapılmış olsaydı, aynı acıyı hissedecektik, aynı tepkiyi koyacaktık. Bölge halkı da aynı acıyı yaşayıp, aynı tepkiyi verecekti. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama bu, bir kontra faaliyetidir, bir jitemvari faaliyettir. Biz daha iyi anlaşılsın diye 'Ergenekon' dedik. Birileri barış arayışını provoke etmek istemiştir. O güçler kimdir, ortaya çıksın istiyoruz. Çıksın ki bugüne kadar kimler barışı engelliyor, kimler savaş istiyor anlaşılsın. Başbakan gelsin burada açıklama yapsın. Kimin yaptığını burada açıklasın.''

BARIŞ HATRINA MÜZAKERE ÇAĞRISI

Demirtaş Başbakan'a da bir çağrı yaparak, "Barışın hatırına, barışın uğruna gelin diyalogla, müzakere ile bu sorunu çözelim ve bu müzakereleri başlatalım" dedi.