BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Eskişehirde yeni fay hattı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yeni fay hatlarından bahsetti.

Abone ol

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kentte bilinen fay hatlarından başka fay hatlarının bulunduğunu söyledi.

Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Dünya Bankası'nın finanse ettiği ve Başbakanlık Proje Uygulama Merkezi'nce 5 yıldır sürdürülen deprem çalışmasının ilk etabının tamamlandığını söyledi.

Çalışmanın sonuçlarının rapor durumuna getirildiğini ve geçen ay Ankara'da yapılan bir toplantıda değerlendirildiğini ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu: ''Eskişehir'de, bilinen fay hatlarından başka fay hatları bulundu. Sağlam zemin olarak bilinen Odunpazarı bölgesinde bile 3 kilometre uzunluğunda inanılmaz sayıda fay var. Uzmanlar, yaptıkları incelemede kentteki mevcut imar düzeninin tehlike arzettiğini tespit etti. Dolayısıyla fay hatlarının hangi bölgeleri etkilediğinin bir an önce araştırılması gerekir.''

Bu durumun çok yeni bir gelişme olduğunu, bugüne dek halkı paniğe sevketmeden çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Büyükerşen, ''Belki imar planını tamamıyla düzelteceğiz. Belki inşaat tekniklerinde başka şartları getireceğiz. İkinci derece deprem kuşağında yer alan Eskişehir belki de birinci derece deprem kuşağına dahil olacak. İmar planları 3 kilometre kaymak zorunda kalabilir'' diye konuştu.