BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Erol Turanlıoğlu

Tatilin Ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Alkoçlar Hotels & Resorts Turizm Grup Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Turanlıoğlu ile bir araya geldi. Türk Otelciliğinin modası geçmeyen ismi Erol Turanlıoğlu otelcilikte marka büyütmenin ne demek olduğunu yaptıklar

Ve Sihirli Bir Dokunuştu

Tatilin Ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Alkoçlar Hotels & Resorts Turizm Grup Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Turanlıoğlu ile bir araya geldi. Türk Otelciliğinin modası geçmeyen ismi Erol Turanlıoğlu otelcilikte marka büyütmenin ne demek olduğunu yaptıklarıyla anlatıyor.

Turizm yatırımlarındaki yenilikçi bakışıyla yabancı yatırımcıları hayretlere düşüren başarılı Türk otel yöneticisi Turanlıoğlu, Avrupalı otel yatırımcılarının kıskacı altında ama o “yarım asırdır sizinle birlikte yürüyoruz” sloganıyla 1960 yılından günümüze Alkoçlar  ile daha yapacak çok iş var diyor ve her geçen gün yeni bir sürpriz ve farklı bir otel projesiyle Alkoçlar Otel Markasını büyütmeye devam ediyor.  İşte Huzurlarınızda Türk otelciliğinin tecrübede eski yaptıklarında yepyeni  ismi …

O Yıllardan Bu günlere

1985 - 1990 Yılları arasında Camel Tur ile başlayan turizm yaşamı otelcilikte resepsiyon, resepsiyon şefi, ön büro müdürü, odalar bölümü müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı, genel müdür, bölge koordinatörlüğü ve şu an da Alkoçlar’ın Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanlığıyla aktif olarak süren otelcilik yaşamında Erol Turanlıoğlu geride bıraktığı 25 yılda Marco Polo, Phaselis Princess Hotel, Salima, Ulusoy Grubu, Martı Grubu, Akfen Holding Turizm Grup Başkanlığı, Hilton Dalaman İcra Kurulu Üyesi Mal Temsilciliği gibi önemli pozisyonlarda bulunurken aynı zamanda da 2 dönem Marmaris SKAL Bölge Başkanlığını yürüttü.

Hep Kariyer Planlaması Yaptım ve Zoru Seçtim

Gerçek profesyonel bulunduğu zemine göre en hızlı hareket kabiliyeti sağlayan kişidir. Çekirdek mantık aynı olabilir ama onu sunuş ve yönetiş tarzı farklıdır. Modeli kurup, fotoğrafı çektikten sonra yatırımcıda bu modelin arkasında durmalıdır. Günlük hayat vizyonu ile turizmi karıştırmamalıdır.  Turizmin özü iyi analiz yapıp doğru reçeteyi yazabilmektir.  

Ben Kendimi Hayatım Boyunca Güncellemeye Baktım

Erol Turanlıoğlu gerçek bir vizyoneldir. Bizim işimiz hizmet sektörüdür ve yaşamın içinde her an yeni bir hizmet anlayışı ile devam eder. Ben kendimi hayatım boyunca güncellemeye baktım ve bu şekilde yaşıyorum.  Dünyada iletişim çağının getirdiği algıda farklılıklar vardır ve bilgi hazinesi hizmet sektörünün güncellenmiş halidir.  Hizmet sektöründe veri çok önemlidir ama veriyi kendi yöntemlerinizle filtre etmelisiniz Çünkü yaptığımız çok haute cauture bir iş. 

Ben Üç Boyutlu da Değil Beş Boyutlu Bir Yöneticiyim

Üç boyutlu da değil beş boyutlu bakabilen bir adamım diyorum ve kendimi hep yetiştiriyorum. Liderlik vizyonel bir yapı, matematiksel bir bakış, şirketçilik, en üstünden alta, alttan da üste iyi bir idare, marka yönetimini iyi bilmek, kurumlara göre belirleyici faktörler üretmek gerekir çünkü kurumlar daha modelist bakar bir gün içerisinde çok farklı kişi ve kurumlarla değişik konularla ilgili toplantılar yapabilecek  çok yönlülüğünü iş donanımlarının enerjisi ile bütünleyerek yüksek enerji ile çalışacak ve ne gerekiyorsa onu yapabilecek doğru zeminde hareket kabiliyeti güçlü bir yöneticiyim. Kısacası ben her şeyin adamıyım.

Bir Yöneticinin Özel İmzası Olmalı, Bina Aynı Ama İş Bekçilik Olmamalı

İyi bir yönetici çalıştığı her yerde bir imza bırakmalıdır. İmza taklit edilemez. Ben geriye baktığımda görev yaptığım kurumlarda bir imzamı görüyorum.

Ülkemizde Turizm Genç Bir Sektördür

Turizmin ülkemizdeki gelişimine bakarsak İspanya’ya, Yunanistan’ göre Türkiye daha genç ama ileriye giden bir yoldadır. İstanbul,  Paris’e, Roma’ya, Londra gibi dünya da ziyaretçi olarak rağbet gören şehirlere göre turizm potansiyelinde daha genç ama daha popüler ve gözde şehir olarak dikkatleri çekmektedir. Yönetici olarak bakarsak yabancı hayranlığı bitiyor çünkü biz artık tecrübeliyiz. Çok değerli meslektaşlarımız bulundukları konumlarda Türk turizmi, Türk otelciliği adına geçekten daha güzel şeyler yapıyor. 

Bence başarı genetik değildir, Çalışma ve emek vardır aynı zamanda tesadüfte değildir.  Bu konu ile ilgili birçok örnek verilebilir. En büyük tutku işim ve işimdeki başarımdır. İş odaklıyımdır kendimle yüzleştiğimde işte doğru yapıyorsam hayatta da doğruyumdur. Kendimi  refresh etmeyi biliyorum. Kariyer bir beslenme tarzıdır turizmde uzun vadede çalışmak için sabır ve tolerans gerekiyor. Şirketimle bütünleşip yakışanı şeçe biliyorum diyen Erol Turanlıoğlu, taşıyamadığı bir şirkette çalışmadı ve çalıştığı şirketleri hep ileriye götürdü.

Tatili Denilince Benim İçin Öncelik Çocuktur

Çocuğa endeksli bir tatil konsepti çok önemli, ailenizle tatile çıkıyorsanız çocuklar çok hassastır ve çocuğa yatırım benim için çok değerlidir.  Çocuklarınızın mutlu olduğu bir otel doğru bir tatil tercihinin anahtarıdır.

Ulusal Bir Marka Olmak Üzere Bayrağımız Dalgalanıyor

1960 yılından bu güne gelen bir otel markası olan Alkoçlar’ın hedef büyütmesi ile birlikte beni büyüme heyecanı etkiledi ve ben bu heyecanla neler yapabileceğimi gördüm. Bu güne kadar ki Yaşam ve iş Tecrübelerimi Alkoçlar’ın büyümesine adadım. Kariyer rotamızda 1.5 yılda kendi içimizde  % 500 büyüme kat ettik. Şu an da 7 aktif 5 yeni proje ile yolumuza devam ediyoruz. Denizli, Trabzon. Samsun. Balıkesir de de tesislerimiz hizmete açılıyor. Bizim zincirimiz her kulvarda;  Dağ otelciliği, Butik Otel ve Resort otel  ve sonrasında Anadolu da her şehrin büyüklüğüne göre otel açmayı planlıyoruz. Şuanda 2500-3000 yatak kapasitesi ile 5 yıl içerisinde ise 10.000 yatağa ulaşmayı planlıyoruz.  Bizim markamız belli bir harmanı içerisinde barındıran bir anlayışla tatil yapmak istediğiniz bir bölgede ne yaşamak istiyorsanız onu yaşatan bir markadır. Tatilciye markanın gücünü ve güvenini hissettiririz.

Yaşamının rafine çağında kendine özgü duruşuyla dikkatleri çeken Erol Turanlıoğlu’nun başarılarının devamını dilerken sektörün güçlü isimleriyle bir araya gelmeye devam edeceğim. 

Tatil Tadında Kalın