BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Ermenistan'ın restine Gül'den cevap

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile ilişkilerde bir süre ''sessiz diplomasiye ihtiyaç olduğunu'' söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile ilişkilerde bir süre ''sessiz diplomasiye ihtiyaç olduğunu'' söyledi. Gül, ''Sürecin durduğunu düşünmüyorsunuz...'' değerlendirmesine ''Yok'' karşılığını verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği resepsiyona katılan Gül, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Ermenistan konusunda Türkiye'nin politikası çok açık. Türkiye'nin dış politikasında dikkatli bir strateji vardır ve tek bir dış politikası var Türkiye'nin Kafkaslar konusunda. Bu, Kafkaslar'da istikrarı sağlamaktır.

Açıkçası bugünkü statüko hiç kimsenin lehine değildir bütün Kafkasya'da. Bu statükoyu değiştirmek ve orada barış ve işbirliğini hakim kılmak gerekiyor. Onun için herkesin her şeye dikkatli bakması lazım. Belki bu ara sessiz diplomasiye ihtiyaç var. Zaten o da yapılıyor uzun süredir.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Sürecin durduğunu düşünmüyorsunuz...'' değerlendirmesine ''Yok'' karşılığını verdi.

BİR GÜNLÜK CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki öğrencileri kabul etti.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen kabulde Gül, önceden yerlerini alan heyetteki öğrencileri tek tek öptü. Makam koltuğuna bir kız öğrencinin oturacağını öğrenen Gül, bu durumu Milli Eğitim Bakanı'nın kadın olmasına bağladı. Çocukların bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlerin öğrenciler üzerinde çok emeği olduğunu kaydetti.
Yaptığı konuşma sonrası kendisine bir buket çiçek veren Keçiören İhsan Aras İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Öykü Emiroğlu'na makam koltuğunu devreden Gül'ün, "Nasıl olsa ileride burada oturacak, şimdi otursun" sözü üzerine Emiroğlu, gerçekten cumhurbaşkanı olmak istediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı makamına oturduktan sonra mesajını okuyan Emiroğlu, Atatürk'ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sadece Türkiye çocuklarının değil, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladığını ifade ederek, "Bizler de hiç yorulmamak, yanılmamak üzere Ulu Önder Atatürk'ün izinden yürüyeceğiz'' dedi.
Gazetecilerin anayasa değişikliğiyle ilgili sorusunu cevaplandıran Emiroğlu, "Bu makamın asıl sahibi ben olmadığım için Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül en iyi şekilde karar verecektir ve onun kararlarını saygıyla karşılamak gerekir'' dedi.

Hayalinde nasıl bir bayram olduğuna ilişkin soru üzerine Emiroğlu, "Hayalimde bu makama oturmak vardı. Bu gerçekleşti. Çocukça hayaller kurduğumuz zaman, düşünüyorum ki şekerlerle, oyuncaklarla dolu 23 Nisan çok tatlı ve eğlenceli geçerdi diye düşünüyorum" diye konuştu.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül, bir öğrencinin, ''Küçükken de cumhurbaşkanı olma hayali kuruyor muşsunuz, doğru mu'' sorusuna, ''Hayır, düşünmüyordum'' cevabını verdi.

Konuşmalar sonrası heyetteki bir öğrenci Gül'e metal bir kuğu maketi hediye etti. Bu arada yerinden kalkan Yenimahalle Yeşilevler İlköğretim Okulu'ndan Nisa Karadavut isimli öğrenci, Gül'e yaklaşarak, "Ben şehit çocuklarını temsilen geldim. Size şehit ailesi adına mektup vermek istiyorum'' dedi. Mektubu verdikten sonra gözyaşlarını tutamayan Karadavut'u Cumhurbaşkanı Gül teselli etti.
Kabul sonrasında öğrencilere dijital çerçeve ve el yapımı ahşap oyuncak seti hediye edildi.