BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ermenistan'da çok çirkin protesto

Ermenistan'da aşırı milliyetçiler, 24 Nisan gösterilerinde yine olay çıkardı. Bazı göstericiler ateşle oynadı!

Abone ol

1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan nedeniyle dün gece Ermenistan’da Türk bayrağı yakıldı.

1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan nedeniyle dün gece Ermenistan’ın başkenti Erivan’da aşırı milliyetçiler tarafından düzenlenen gösteriye katılanlar Türk bayrağını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun posterlerini yaktılar.

10 bin kadar kişinin katıldığı gösteride Taşnaksütyun liderlerinden Armen Rüstemyan, “Başta Türkiye olmak üzere bütün ülkeler ‘soykırımı’ tanıyıncaya kadar mücadelemiz sürecek” dedi.


BEYAZ SARAY ÖNÜNDE ATATÜRK'E HAKARET PANKARTI

ABD'de yaşayan bir grup Ermeni, 1915 olaylarının yıl dönümü kabul ettikleri 24 Nisan dolayısıyla Beyaz Saray önünde yaptığı gösteride, Atatürk'e hakaret içeren pankart açtı.

Ağızlarını, Özgürlük Heykeli'nin ağzına Türk bayrağının sarılı olduğu kampanyalarına atfen, kırmızı bantla kapatan ve bu resmin olduğu tişörtler giyen Ermeniler, açıklamalarında, "Türkiye'nin geçmişe dair benzer 'soykırım' politikalarını halen sürdürdüğü ve Kürt nüfusa karşı askeri güç kullandığını" ileri sürdü.

ZENCİYE SUSMASI İÇİN PARA VERDİLER

Bu arada, protesto gösterisinin yakınında, siyahi bir Amerikalının hoparlörle konuşmasının Ermenilerin seslerini bastırması üzerine, Amerikan Ermeni Ulusal Komitesinin (ANCA) icra direktörü Aram Hamparian, siyahi Amerikalıya susması için para verdi.

İzci çocuklarla tekerlekli sandalyedeki bir yaşlının da getirildiği gösteride Ermeniler, üzerinde "Atatürk=Hitler, soykırımın kurucu babaları" yazan, Ulu Önder Atatürk'e hakaret içerici pankart açtı.

TÜRKLER BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE NÖBET TUTUYOR

Öte yandan, Ermenilerin 24 Nisan eyleminde, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önündeki kaldırımı kullanmasını engellemek isteyen Türkler, pankartlarla binanın önündeki kaldırımda nöbet tutuyor.

ABD'de öğrenci olan Mehmet Tavan, geçen yıl da aynı yöntemi uyguladıklarını ve bu yüzden Ermenilerin karşı kaldırıma gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Tavan, "Sabahtan bu yana buradayız, bayrak yarışı gibi sırayla nöbetteyiz. Sabaha kadar nöbetimiz devam edecek, sabah da burada gösterimiz başlayacak" diye konuştu.