BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Et fiyatları için Erdoğan devrede

Başbakan Erdoğan, Tarım Bakanı Eker'in et fiyatları için verdiği süreyi indirdi. Başkan konuyu acil çözün talimatı verdi!

Abone ol

Et fiyatlarındaki artış sonunda hükümeti harekete geçirdi. Tarım Bakanı Mehdi Eker, geçen hafta sektör temsilcileriyle toplantı yaptığını ve fiyatların düşürülmesi için bir hafta süre tanıdığını açıkladı. Ama Başbakan Erdoğan daha aceleci. Bugün Meclis Genel Kurulu'nda Ekonomi bakanlarını karşısına aldı ve talimat verdi: "Bu konuyu 1-2 gün içinde çözün."

Et fiyatları el yakıyor. Son bir yılda artış oranı % 45'i, 1 kilo kıymanın fiyatı 30 lirayı buldu.

Vatandaş et alırken kiloyu unuttu, gram gram hesap yapmaya başladı.

Sokaktaki feryadı hükümet sonunda duydu. Önce Tarım Bakanı Mehdi Eker devreye girdi.

Hafta sonunda etle ilgili bütün sektörleri bir araya topladı.

Kasaplar, büyük marketler, üreticiler ve tüketicilerle konuştu. Sektör temsilcilerine gözdağı verdi. Et fiyatlarının düşmesi için 1 hafta süre tanıdı.

Fiyatlardaki artışı besicilerin "daha fazla kar etme" isteğine bağlayan bakan Eker, besicileri "istismar"la suçladı. Artış devam ederse, pirinç spekülatörlerine uygulanan tedbirlerin alınacağını söyledi.

O tedbirlerden biri de et ithalatı. Eğer iç piyasada fiyat düşmezse, et ithalatıyla fiyatlar dengelenmeye çalışılacak.

Bakan Eker'in sözünü ettiği tedbirler henüz açıklanmadı. Ama süreci hızlandıracak adım, bugün Başbakan Erdoğan'dan geldi.

Erdoğan, 23 Nisan için toplanan Meclis Genel Kurulu'nda Ekonomiden sorumlu bakanları Zafer Çağlayan, Mehdi Eker, Mehmet Şimşek ve Ali Babacan'ı karşısına aldı, "1-2 gün içinde bu konuyu çözün" talimatını verdi.

Şimdi bu 4 bakan, bir kaç gün içinde "et fiyatları"nı indirmek için formüller arayacak. O tedbirler açıklanıp fiyatlar düşene kadar, dar gelirliler eti ancak kasapta görecek.