BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

Ergin Ataman çok sert konuştu

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, “Fenerbahçe Ülker yedek kulübesinin ve oyuncularının baskısını son 10 saniyede Bo McCale...

Abone ol

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, “Fenerbahçe Ülker yedek kulübesinin ve oyuncularının baskısını son 10 saniyede Bo McCalebb’in oyuncumuza yaptığı yüzde yüz faulü çalamayarak bu akşam galibiyetimizi çaldılar" dedi.
Beko Basketbol Ligi Play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, kendi evinde Galatasaray Liv Hospital’ı 74-73 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti. Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Galatasaray Liv Hospital’ın maça çok agresif başladığını belirterek, “Saygı değer bir takım. Sahaya her şeylerini koydular. İlk çeyreğin sonunda 18 sayı attılar biz de 2 faulle bitirdik ve hiç savunma yoktu. Sadece Galatasaraylı oyuncuların sayı atmasını izlemiş olduk. 40 dakika boyunca bizim için zor bir mücadele oldu. 6 dakika kala 8 sayı öndelerdi. Bir şekilde biz kendimizi toparladık kazanmasını başardık. Bir önceki maçı 19 sayıyla bunu da 1 sayı farkla kazandık. Sayılar önemli değil; önemli olan kazanmaktır. Şimdi Abdi İpekçi’ye gidiyoruz. Her iki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok güzel bir mücadele verdiler. 4 saniye kala hakemlerle bir konuşmam oldu. Görüntüyü izlemek istedim. Türkiye Basketbol Ligi’nde böyle bir kural yokmuş. Bu da hakemler için çok büyük bir destek. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Çok iyi bir destek verdiler. Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum. Bizi yanlız bırakmıyorlar” diye konuştu.
Ergin Ataman’ın basın toplantısında şampiyon olacaklarını söylemesinin hatırlatılması üzerine Obradovic, “Herkes herşeyi düşünmekte serbest. Tabii ki düşünebilir. Çok güçlü bir takımı var çok iyi bir antrenör ama sonuçta şampiyonu 2 hafta içinde göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Luka Zoric ise çok zor bir maç olduğuna değinerek, “Seride 2-0 yapmayı başardık. Saha avantajımızı kullandık. Bu akşamı unutup Abdi İpekçi’deki maçı düşünmemiz gerekiyor” dedi.

GALATASARAY LIV HOSPITAL CEPHESİ
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, maçın hakemlerinin son 4 saniyede atmosferden etkilenerek yanlış kararlar verdiklerini belirterek, “Fenerbahçe Ülker yedek kulübesinin ve oyuncularının baskısını son 10 saniyede Bo McCalebb’in oyuncumuza yaptığı yüzde yüz faulü çalamayarak bu akşam galibiyetimizi çaldılar. Pozisyonu izledim. Yüzde yüz faul. Bugün bizim galibiyetimiz maalesef yapılan baskı sonucu, Galatasaray’ın elinden alınarak Fenerbahçe’ye hediye ettiler" dedi.
Ataman, oyunu maç boyunca kontrol ettiklerine değinerek, “Geçen yaptığımız gibi Fenerbahçe Ülker’i hızlı atağa çıkarmadık. Birkaç dakika dışında maçın tamamını kontrolümüz altında götürdük. Bu akşam maçı kaybetmemize rağmen Fenerbahçe Ülker’den daha iyi takım olduğumuzu burada ispat ettik" diye konuştu.
Seride Fenerbahçe Ülker’in 2-0 öne geçmesine rağmen kendilerinin şampiyon olacaklarının altını çizen Ergin Ataman, "Seri 2-0 ama şampiyon Galatasaray olacak. Bunu da tüm Türkiye görecek. Kendi sahamıza gidiyoruz. Aynı baskıyı, aynı sertliği, aynı tempolu basketbolu kendi sahamızda biz oynayacağız. Seriyi 2-2’ye getirip Fenerbahçe’yi yenip şampiyon olacağız. Bu maçın vebalini de maçın hakemlerine bırakıyorum" diye konuştu.
Galatasaray Liv Hospitallı tecrübeli basketbolcu Sinan Güler ise maçın genelinde üstün bir basketbol oynadıklarını söyleyerek, “Fenerbahçe Ülker’i böyle bir atmosferde yenmek istiyorsak 40 dakika boyunca istikrarlı bir şekilde iyi basketbol oynamak zorundaydık. Şahsi fikrim biz bu maçı sonuna kadar hak ettik. Son 4 saniyede atmosferin etkisine hakemlerin de girerek böyle bir sonuçla karşılaştık. Ama seri sadece 2-0 oldu. Daha kendi sahamızda 2 maç daha oynayacağız. Galatasaraylı taraftarların ortaya koyacağı atmosferle, 2-2 olarak buraya geleceğimizi umuyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)