BIST 10.194
DOLAR 32,34
EURO 34,87
ALTIN 2.395,70
HABER /  GÜNCEL

Blatter Brezilya'ya güveniyor

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Brezilya'nın Dünya Kupası organizasyonun üstesinden başarı ile geleceğinden emin olduğunu söyledi. Blatter Brezilya halkından destek isterken, açılış maçının oynanacağı Sao Paulo'da metro grevi sürüyor.

Abone ol

Dünya Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Brezilya'da önümüzdeki hafta başlayacak Dünya Kupası ile ilgili olarak umutlu konuştu.

Sepp Blatter, Brezilya'nın organizasyonun üstesinden başarı ile geleceğinden emin olduğunu söyledi.

"Ben iyimserim. Turnuva başlasın, atmosfer çok daha iyi olacak" diyen Blatter, Brezilya halkından da organizasyona destek için ellerinden gelen herşeyi yapmalarını istedi.

Brezilya, turnuvada maçların oynanacağı 12 stadyumun tümünü yıl sonuna kadar bitirme sözü vermiş ancak gerek bazı stadyumların inşaatı gerekse de diğer bazı altyapı projeleri gecikmişti.

Sao Paulo'da metro grevi

FIFA Başkanı'nın basın toplantısını düzenlediği Sao Paulo kentinde ise metro grevi ulaşımı adeta felç etti. Grev nedeniyle FIFA yetkilileri de saatlerce trafikte kaldı.

Hükümet ve sendikanın anlaşmaya varamaması yüzünden grev bugün de sürecek.

Sendika yetkilileri çalışanların maaşlarının en az yüzde 10 artırılmasını ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor. Yetkililer, grevin Dünya Kupası'yle hiçbir ilgisi olmadığını söylüyor.

Sao Paulo'daki muhabirimiz Katy Watson, grevin Dünya Kupası sırasında da sürmesinin Brezilya hükümetini mahçup edeceğini aktardı.

2014 Dünya Kupası 12 Haziran Perşembe günü Sao Paulo'da oynanacak Brezilya-Hırvatistan karşılaşması ile başlayacak.

Kupanın finali ise 13 Temmuz Pazar günü Rio'nun ünlü Maracana Stadyumu'nda oynanacak.