BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonla ilgili şok gerçek

Bülent Orakoğlu Ergenekon yapılanmasıyla ilgili çarpıcı bir gerçeği söyledi.

Abone ol

Eski emniyet İstihbarat Dairesi Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, Ergenekon yapılanmasının her dönem başbakanları dinlediğini söyledi.

TBMM Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Hukuk Alt Komisyonu, dün eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak ve eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’u dinledi.

Türkiye’de hâlâ millet iradesini hiçe sayan yapılanmalar olduğunu belirten Bülent Orakoğlu, 28 Şubat döneminden sonra MGK bünyesinde bir dinleme birimi kurmak için kendisinden destek istendiğini kaydetti. Orakoğlu, “Ergenekon denen derin yapının birçok dinleme ve izleme yaptığı biliniyor. Bu ülkede başbakanlar her dönemde dinlemelerin hedefi olmuştur.” dedi. Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ise Ergenekon yapılanmasına işaret etti: “Ben 2001 yılında İstihbarat Daire Başkanı olduğum dönemde Ergenekon yapılanmasının şemasını bizzat gözlerimle gördüm. Orgeneral Çetin Doğan şemanın en üstündeki isimdi Ergenekon şemasında. Orgeneral olarak bir tek Çetin Doğan vardı.”