BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,99
HABER /  GÜNCEL

Ve Alternatif Akiller grubu kuruldu

Eski bakanlar, profesörler, akademisyenler, ‘akiller’e alternatif toplantı yapacak. Gittikleri her ilde, AKP-PKK pazarlığını anlatacak.

Abone ol

Ara­la­rın­da es­ki Ba­kan Sa­di So­mun­cu­oğ­lu, Prof. Dr. Nev­zat Yal­çın­taş, Prof. Dr. İl­ber Or­tay­lı, Ha­lil İnal­cık, Prof. Dr. Ümit Öz­dağ, Hü­sa­met­tin Cin­do­ruk, Os­man Pa­mu­koğ­lu, Ha­san Ce­lal Gü­zel ve Müm­taz Soy­sal’ın da olduğu isimler, Tür­ki­ye­’yi karış karış do­la­şa­cak. “Baş­ka Tür­ki­ye Yo­k” kon­fe­rans­la­rı ve­re­cek. Ana­ya­sa­’dan Türk söz­cü­ğü­nün çı­ka­rıl­ma­sı­nın ge­ti­re­ce­ği sa­kın­ca­lar vatandaşa an­la­tı­la­cak.

GÜNEYDOĞU'DAN DAVET VAR

ilk bil­di­ri­si­ni 300 im­za ile açık­la­yan gru­ba des­tek ve­ren­le­rin sa­yı­sı ise şim­di­den 20 bi­ne ulaş­tı.

Si­liv­ri Ce­za­evi­’n­de bu­lu­nan si­ya­set­çi, bi­lim ada­mı, emek­li as­ker­ler de bu ça­lış­ma­la­ra “des­tek im­za­sı­” gön­der­di. Al­ter­na­tif kon­fe­rans­la­rı plan­la­yan es­ki Ba­kan Sa­di So­mun­cu­oğ­lu, 'ün  so­ru­la­rı­nı şöy­le ce­vap­lan­dır­dı:

“İl­le­ri­ne, il­çe­le­ri­ne gel­me­miz, ora­da ko­nuş­ma yap­ma­mız için her ta­raf­tan da­vet­ ge­li­yor. Ula­şa­bil­di­ği­miz her ye­re ulaş­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Bun­lar ara­sın­da Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu il­le­ri­miz­de bu­lu­na­cak. Da­vet gel­me­yen yer­ler için si­vil top­lum ku­ru­luş­la­rıy­la te­ma­sa ge­çe­ce­ğiz. Ya­pa­ca­ğı­mız top­lan­tı­la­rı­mı­za ‘Baş­ka Tür­ki­ye yo­k’, ‘Tür­ki­ye­’nin Bir­li­ği İçi­n’ ya da ‘Biz Tür­k’­üz, Tür­ki­ye­’yi­z’ ad­la­rın­dan bi­ri­si­ni ve­re­ce­ğiz.

BU MİLLETE SAHİP ÇIKAN YOK

Bi­zi ara­yan­lar, böy­le bir gi­ri­şim baş­lat­tı­ğı­mız için bi­ze ön­ce te­şek­kür edi­yor­lar. Ar­dın­dan, ‘Ar­tık bu iş­ler bit­ti. Bu mil­le­te, dev­le­te sa­hip çı­kan kal­ma­dı­ğı­nı dü­şü­nü­yor, ken­di­mi­zi yal­nız sa­nı­yor­duk. Siz­ler or­ta­ya çı­kın­ca bi­ze de ce­sa­ret gel­di ve yal­nız ol­ma­dı­ğı­mı­zı gör­dü­k’ di­yor­lar. Ül­ke­de tan­si­yon ina­nıl­maz bir bi­çim­de yük­sel­miş du­rum­da. Bi­zim ama­cı­mız tan­si­yo­nun yük­sel­me­si, ger­gin­li­ği tır­man­dır­mak de­ğil. Gi­de­ce­ği­miz yer­de, Ana­ya­sa de­ği­şik­li­ğiy­le bu mil­let için ne­ler ge­ti­ril­mek is­ten­di­ği­ni ve bu­nun muh­te­mel so­nuç­la­rı­nı an­la­ta­ca­ğız. Bir­lik, bü­tün­lük için­de ül­ke­mi­zin bü­yü­me­sini is­ti­yo­ruz.

VAHİM SONUÇLAR ÇIKABİLİR

Gi­di­şat çok kö­tü. Önü­ne ge­çil­mez­se va­him so­nuç­lar­la kar­şı­la­şı­rız. Ege­men­li­ği bö­ler­se­niz iç ça­tış­ma­ çıkar. Hü­kü­me­ti tem­sil ede­cek grup­ta­ki­ler­den ba­zı­la­rı eşit­lik ola­rak ‘Tür­k’­ün di­lin­de eği­tim var­sa, Kür­t’­ün di­lin­de eği­tim ol­su­n’ is­ti­yor. Böy­le bir şey ola­maz. Bu­nu sağ­la­ma­nız müm­kün de­ğil. Bi­zim bil­di­ri­miz­den son­ra ge­len des­tek­ler, ül­ke­miz­de­ki bu­na­lı­mın şid­de­ti­ni gös­te­ri­yor. Ba­ğı­rıp ça­ğır­makla bir şey ol­maz. İn­san­la­ra sağ­du­yu­lu ol­ma­la­rı­nı an­la­ta­ca­ğız.”

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN