BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de ajan milletvekili krizi!

CHP'nin vekilleri arasında yaşanan tartışmada bir vekil için yapılan CIA Ajanı iddiasına Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

Abone ol

CHP'nin salı günkü Meclis'te yapılan grup toplantısının kapalı bölümde ulusalcı ve yenilikçi vekillerin tartışma yaşaması basına yansımıştı. CHP'nin ulusalcı kanadından Dilek Akagün Yılmaz ve yenilikçi kanadından Sezgin Tanrıkulu tartışma yaşamıştı.

Yılmaz’ın Tanrıkulu’na ‘CIA ajanı’ demesine CHP lideri Kılıçdaroğlu sert tepki gösterdi.

CHP MYK dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığından toplandı. MYK’da, önceki gün CHP’nin kapalı grubunda yaşanan kavga da ele alındı. Milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz ve Şevki Kulkuloğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu arasından yaşanan kavgaya CHP lideri çok kızdı. Kılıçdaroğlu’nun, Yılmaz’ın, Tanrıkulu’na “CIA Ajanı” demesi ve bu sözlerin basına sızdırılmasına oldukça sinirlenerek,şöyle konuştuğu öğrenildi:

PARTİ ZARAR GÖRÜYOR

“AKP Türkiye’yi bataklığa sürüklerken, medya CHP’de kavga haberleri yapıyor... Bu haberleri de toplantı biter bitmez arkadaşlar sızdırıyor. Bu hiç hoş değil. Ben ne kadar hoşgörülü olursam, o kadar parti zarar görüyor. Sorun benim zarar görmem de değil partinin zarar görmesi. Vekilimiz, parti yöneticisine ‘ajan’ diyebiliyor. Bunu kabul edemiyorum. İdeolojik tartışma olabilir ama iş bu noktaya gelmemeli. Bu ifadeler cezasız kalmaz, kalmayacak.” Konuşmaların devam etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlar gereken yapılacaktır” diyerek kavga konusunu kapattı.

KAPALI TOPLANTI YOK

CHP’de her hafta yapılan ve bazılarına Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı kapalı grup toplantıları da bir süre yapılmayacak. Kılıçdaroğlu’nun, “Ben demokrasi olsun, tartışma olsun dedim ancak burada konuşulanlar anında medyaya servis edilmeye başlandı. Bunu kabul etmiyorum. Bu sorun çözülene kadar kapalı grup toplantısı istemiyorum” dediği öğrenildi.


İNTERNETHABER'İN POLİTİKA HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. POLİTİKAYA DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.