BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekillerden türbe ayıbı!

Şanlıurfa'ya tura çıkan CHP'liler dünyaca ünlü türbeyi bakın nerede aramışlar...

Abone ol

CHP de 11 vekille Güneydoğu gezisi düzenledi. CHP'li vekiller Güneydoğu gezisine Şanlıurfa'dan başladı. CHP heyetinin daha sonraki durakları ise Diyarbakır, Hakkari ve Van olacak. Ancak bu geziyle ilgili olarak AK Partili vekilin CHP'lilerle ilgili bir iddiası var.

CHP'li vekillerin Güneydoğu ziyaretinde türbe krizi ortaya çıktı. AK Parti'li Atalay, CHP'liler

Selahaddin Eyyubî Kimdir?

Selahaddin Yusuf bin Eyyub, Mısır ve Suriye sultanı, Eyyubi hanedanının kurucusu olan Müslüman bir liderdir. 1138'de Tikrit'te doğmuş, 4 Mart 1193'te Şam'da vefat etmiştir. Hıttin Muharebesi ile 2 Ekim 1187'de Kudüs'ü Haçlı kuvvetlerinden alarak kentte 88 yıl süren Hristiyan egemenliğine son vermiş, akabinde Hıristiyanların düzenledikleri III. Haçlı Seferi'ni etkisiz hale getirmiştir. En güçlü olduğu dönemde Mısır, Suriye, Irak, Hicaz ve Yemen egemenliği altındadır. Irak'taki Selahaddin Vilayeti ve Selahaddin Kartalı da onun adını taşımaktadır.

TÜRBE ŞAM'DA BULUNUYOR

Türbe, Emeviyye Camii'nin yanında bulunmaktadır. Yavuz Sultan Selim, Şam'ı fethettiğinde burada uzun süre kalmış, hatta Cuma selamlığına çıkmıştır.

TÜRBEYİ OSMANLI İNŞA ETTİRDİ

Burada kaldığı sürede ünlü mutasavvıf Muhiddîn-i Arabî ve Eyyubilerin kurucusu Selahattin Eyyubi'nin mezarlarını ziyaret etmiş, her iki ünlü şahsiyetin mezarları üzerine de şimdiki türbeleri Yavuz Sultan Selim inşa ettirmiştir. Selahattin Eyyubi Türbesi Şam'daki Osmanlı eserlerinden küçük bir örnektir. Kubbeli ve kemerli yapının duvarlarını Osmanlı çinileri süslemektedir. Türbenin üzerine, kubbeden sarkıtılan Osmanlı tuğralı kandil, geçmiş ve geleceği aydınlatır gibi durmaktadır. 

Selahaddin Eyyubi'nin türbesini Urfa'da arıyor, iddiasında bulundu.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, CHP'li milletvekillerinin Güneydoğu ziyareti programında, Şanlıurfa'da ''Hazreti Selahattin Eyyübi'nin Türbesi''ni ziyaretin de bulunduğunu belirterek, ''CHP'li milletvekilleri, Şam'a gittiklerinde Esad'ın sarayından biraz çıkıp tarihi mekanları da dolaşsalardı, Selahaddin Eyyubi'nin türbesini Urfa'da aramazlardı'' dedi.

"CHP'NİN TARİH BİLGİSİZLİĞİ"

Atalay, düzenlediği basın toplantısında, içinde bulunduğu bir grup milletvekiliyle Diyarbakır, Batman ve Siirt'e ziyarette bulunduklarını, çözüm süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını anımsattı. Çok sıcak ilgi gördüklerini, vatandaşların, MHP ve CHP'li milletvekillerinin de bölgeyi ziyaret etmesini istediklerini aktaran Atalay, CHP'nin de bir ziyaret planladığını öğrendiğini kaydetti.

''CHP'nin ziyaret programına bakıldığında tarih bilgisizliği var'' diyen Atalay, şunları söyledi:

"TÜRBE URFA'DA DEĞİL ŞAM'DA"

''Şanlıurfa programında Selahaddin Eyyubi Türbesi ziyareti var. Halbuki Selahaddin Eyyubi'nin türbesi Şam'da. CHP'nin Selahaddin Eyyubi'yi Şam'da değil Urfa'da araması ilginç bir durum. Muhtemelen Hz. Eyyüp ile Selahaddin Eyyubi'yi karıştırmışlardır.Türbenin yerini bilmemek belki bireysel manada bir insan için eksiklik addedilebilir ama CHP'nin kurumsal manada bunu bilmemesi gerçekten bir skandal, gaf ile izah edilemeyecek kadar ağır.

"ESED'İN SARAYINDAN BİRAZ ÇIKSINLAR"

CHP'li milletvekilleri Şam'a gittiklerinde asrın vampiri Esed'in sarayından biraz çıksınlar Şam'daki tarihi mekanları da dolaşsınlar. Şam'da edinmiş oldukları bilgiler olsaydı Selahaddin Eyyubi'nin türbesini Urfa'da aramazlardı.''

CHP ESAD'A ZİYARETTE BULUNUYOR 

En son Mart ayında CHP'den bir heyet Şam'a giderek Beşşar Esed ile görüşmüş ve beraber fotoğraf çektirmişlerdi.

CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'dan oluşan heyet Esed'i ziyaret etmişti.

Görüşmeye Kılıçdaroğlu da destek vermişti.