BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Aysel Tuğluk böyle mücadele etti

Diyarbakır'da çıkan olaylarda polis tarafından gözaltına alınmak istenen öğrenciyi kurtarmaya çalışan Aysel Tuğluk böyle görüntülendi

Abone ol

Diyarbakır'da  Dicle Üniversitesi'nde olayların ardı arkası keilmiyor. 2 gün önce çıkan olaylarda başına isabet eden soda şişesi ile yaralanan Aysel Tuğluk pes etmedi. Dün üniversiteye giden Tuğluk yaptığı basın açıklamasının ardından polis tarafından gözaltına alınmak istenen öğrenciyi kurtarmak isteyince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Dicle Üniversitesi'ndeki (DÜ) bıçaklı kavgaya ilişkin, "Dicle Üniversitesi'nde bir kesim tarafından provokasyon ve tahrik söz konusu. Bunun arkasındaki güçlerin kim olduğunu tespit etmek güvenlik kuvvetlerine düşüyor" dedi.

Basın açıklamasından sonra ilginç anlar yaşandı. Üniversitedeki kavgada polis tarafından gözaltına alınan bir öğrenciyi vekil Tuğluk tutarak kurtarmaya çalıştı. Öğrencinin bir kolundan polis bir kolundan Aysel Tuğluk çekti.

20130410.185708_dyb_du-(3)_2105419.jpg

Milletvekili Tuğluk, DÜ'de karşıt görüşlü öğrenciler arasında süren olaylar nedeniyle Fen Edebiyat Fakültesi'nde basın açıklaması yaptı.

Tuğluk, BDP Diyarbakır İl Başkanlığı olarak bu gerginliği sona erdirmeye çalıştıklarını, bu kapsamda bazı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Olayların sona ermesi için uğraş verdiklerini ifade eden Tuğluk, şöyle dedi:

"Dicle Üniversitesi'nde bir kesim tarafından provokasyon ve tahrik söz konusu. Bunun arkasındaki göçlerin kim olduğunu tespit etmek güvenlik kuvvetlerine düşüyor. İki gün önce silahla, satırla polis eşliğinde sol görüşlü öğrencilere, yurtseverlere, Kürt öğrencilerine saldırı yapıldı."

Tuğluk, çıkan olaylarla ilgili Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'tan gerekli duyarlılığı göremediklerini söyledi.

20130410.185720_dyb_du-(5)_2105421.jpg

Prof. Dr. Saraç'ın öğrencilerin durumuyla yakından ilgilenmediğini savunan Tuğluk, "Üniversitede çok ciddi sıkıntılar var ama rektör ortada yok. Kendisine telefonda, 'gelin şu olayları büyümeden bitirelim' dedim. Bana, 'biz herkese eşit mesafedeyiz. Sizin bulunduğunuz yere gelirsek taraf oluruz' dedi. Gerçekten akıl, nizam dışı bir gerekçe sundu" diye konuştu.

20130410.185702_dyb_du-(2)_2105418.jpg

DURUMU BAKANLIĞA İLETTİK

Tuğluk, olayın diğer üniversitelere de yayılabileceği endişesi taşıdıklarını ifade ederek, olayların büyümeden sona erdirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.

Olaylar nedeniyle kentte gerginlik olduğunu ileri süren Tuğluk, "Durumu İçişleri Bakanlığı'na ilettik. Bir an önce olayların sona erdirilmesi için gereken adımların atılmasını istedik. Özellikle gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması bir rahatlama sağlayacaktır" dedi.

Basın açıklamasının ardından polis öğrencilere müdahale etti. Polis, fakülte binasına girerek birçok öğrenciyi gözaltına aldı.

Öte yandan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da üniversiteye gelerek partililerden olaylara ilişkin bilgi aldı.

Üniversite bahçesinde bulunan şüpheli bir çanta bomba imha ekiplerince fünyeyle patlatıldı. Çantadan kitap ve defter çıktı.