BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın sürpriz ziyaretinden yeni görüntü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'daki mitingi öncesi dün İstanbul Sarıyer'de CHP teşkilatına ait çadırı ziyaret etti. Erdoğan burada yeni anayasaya ilişkin eleştirilerin tümüne cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Sarıyer'deki çadır ziyaretine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. "Hayır" çadırında görevli bayanların sorularının tamamına cevap veren Erdoğan, Meclis'teki gensorulardan örnekler verdi, parlamentonun çalıştırılamadığını söyledi.

Erdoğan, dün İstanbul'un Sarıyer ilçesinde "hayır" çadırını ziyaret etti, buradaki görevlilerin yeni anayasayla ilgili sorularını cevapladı.

MECLİS'TEKİ KADIN VEKİLLER

Bir kadın görevlinin "kadın haklarını istiyoruz" sözleri üzerine Erdoğan, AK Parti iktidarı öncesinde Meclis'teki kadın milletvekili sayılarını hatırlattı, şu andaki sayıyı söyleyerek kadınların her alanda daha fazla hakka sahip olduğunu söyledi.

MUHALEFET MECLİS'İ ÇALIŞTIRMIYOR

14 yıldır ne istediniz de yapamadınız ve şimdi bu yetkili istiyorsunuz sorusuna ise Erdoğan, muhalefet partilerinin verdiği gensorulardan örnekler verdi. Bu gensorular nedeniyle Meclis'in çalıştırılamadığını söyleyen Erdoğan, ikili yapının sorunlarını anlattı Sezer- Ecevit dönemindeki sorunları anlattı.

Dün Samsun'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de kurulan "hayır" standına yaptığı sürpriz ziyareti böyle anlattı:

'ÇAĞDAŞ TÜRKİYE' İSTEMİŞLER

“Bu sabah gelirken 'evet' çadırına uğradım. Yanında da 'hayır' çadırı vardı. Evet çadırındakilerle görüştüm. Hayır çadırındakilere ‘niçin hayır diyorsunuz, bana şunu bir söyler misiniz’ dedim. Tabii dediler ki, ‘biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz.’ ‘Yani şu anda’ dedim ‘çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik’ dedim? Yollarınız, köprüleriniz, hızlı tren, bunlar yok mu? 14 sene önce bunlar var mıydı? Ama şimdi bunlar var. Ve maalesef tabii bakıyorsunuz söylediği lafa bakın ‘Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye Yavuz Sultan Selim adını koydunuz?’ Dedim ki, ‘çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğu zaman Osmanlı'nın toprağı 18 milyon kilometre kareydi. Böyle bir sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir? Ama olaya bakış ne? Mezhepçilik, hemen arkadan geldi. ‘Siz Alevi ve Sünnileri ayırıyorsunuz.’ Kardeşlerim biz bu ülkede ayrım yapmadık. Böyle bir ayrım varsa, Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi Alevi, işte siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim, o lanetleyemedi. Sayın Yıldırım lanetledi, Kılıçdaroğlu lanetleyemedi. Niye? Eğer lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak” 

Erdoğan hayır çadırındaki diyaloğu anlattı!

Erdoğan'ın ziyaretine Kılıçdaroğlu yorumu